Бившият министър на науката на Обединеното кралство Джордж Фрийман обвини

...
Бившият министър на науката на Обединеното кралство Джордж Фрийман обвини
Коментари Харесай

Бивш министър обвини повишаването на ипотечните кредити за напускането си на поста в правителството на Обединеното кралство

Бившият министър на науката на Обединеното кралство Джордж Фрийман упрекна идния скок в цената на ипотеката си за решението си да напусне поста и предизвести, че политиката се трансформира в недостъпна кариера.

Фрийман, който се отдръпна предишния ноември по време на преустрояване от министър-председателя Риши Сунак, сподели в блог на Substack, че не може да си разреши ипотеката да се увеличи до £2000 на месец при предходната му министерска заплата от £118 300.

Депутатът от Мид Норфолк изясни повода за оставката си: „ Тъй като моята ипотека се повишава този месец от £800 [на календарен месец] на £2000, които просто не можех да си разреша да платя с министерска заплата. Това е политическа спестовност 2.0. “

Депутатите от задната пейка получават £86 584 годишно, само че за разлика от министрите, те могат да вършат спомагателни пари от външни ползи, в това число корпоративни консултантски функции, публицистика или право.

Сър Брандън Луис, някогашен ръководител на Консервативн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР