Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да

...
Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да
Коментари Харесай

Бившият министър Кристиан Кръстев ще е зам.-кмет по транспорта на София

Бившият министър Кристиан Кръстев е поканен от Йорданка Фандъкова да работи за възстановяване на транспортната инфраструктура в София, оповестиха от Столична община.

Той ще заема длъжността заместник-кмет по превоз и транспортна инфраструктура.

Кристиан Кръстев беше министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година. Преди това той управляваше нискотарифната самолетна компания Wizz Air у нас.

" Сред първите задания на зам.-кмета на това направление ще бъде работа по стартирането на довеждащия превоз, актуализация на разписанията на целия градски превоз, стратегия за създаване на спирки и навеси и, несъмнено, ограничения за облекчение на трафика. Разговаряла съм и съм поканила за този бранш някогашния министър и зам.-министър на превоза Кристиян Кръстев. Разбира се, след приемането на структурата, тогава ще завършвам този развой ", сподели още Фандъкова.

При представянето на екипа си през днешния ден Фандъкова заяви, че до края на месеца би трябвало да проработи мониторинговата система за чистотата на въздуха с 22 станции. Тя ще бъде налична и за жители.

" Зеленото билетче за градския превоз остава ", заяви още Фандъкова.

" Следим доста деликатно данните за замърсяването на въздуха. Знаете, че имаме система за прогнозиране, която сподели във вчерашния и днешния ден, че се чакат покачвания. Разбира се, има покачвания, регистрирани са. Да не забравяме, че тези дни има и мъгла, която настрана основава усещането за съществено превишение. Следим доста деликатно данните от през вчерашния ден ", сподели още тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР