Бившият македонски премиер Зоран Заев лично благодари на лидера на

...
Бившият македонски премиер Зоран Заев лично благодари на лидера на
Коментари Харесай

Заев поздрави и благодари на Борисов за лидерството

Бившият македонски министър председател Зоран Заев персонално благодари на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за безапелационната му поддръжка за евроинтеграцията на районен съд Македония, съобщи БГНЕС.

„ Искам още веднъж да Ви благодаря за Вашата откровена прозападна поддръжка “, сподели Заев минути откакто македонският парламент поддържа френското предложение за започване на договаряния за участие на районен съд Македония в Европейския съюз /ЕС/. Заев е уверен, че „ двамата с Борисов са свършили огромна работа “.

Бившият македонски министър-председател пожела триумф и на двете страни.

В края на месец юни Бойко Борисов прикани всички народни представители да последват образеца му и да поддържат френското предложение. На 24-ти юни то бе подкрепено от 170 депутати в българския парламент.

След решението на Народното събрание в Скопие през днешния ден на обяд Борисов „ поздрави мъдрото и отговорно решение на македонския парламент, с което се отварят вратите за начало на договарянията за участие в Европейски Съюз “. „ Това е развой, който започнахме дружно още през 2017-та година, когато подписахме Договора за добросъседство и поставихме на напред във времето общата история сред нашите две страни “, напомни Борисов. Той акцентира, че по време на българското председателство на Европейски Съюз през 2018, „ ние бяхме тези, които върнахме тематиката за разширението в дневния ред на Европа “. „ Винаги съм вярвал, че интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз е основна за мира, разбирателството и просперитета “, сподели още Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР