Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети проверката25-годишната

...
Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети проверката25-годишната
Коментари Харесай

Симона Лулеова е потърсила помощ от колега, за да я измъкне

Бившият мъж на полицайката е направил опит да осуети инспекцията

25-годишната полицайка от столичното Седмо районно управление (на МВР) Симона Лулеова, която предходната събота бе хваната с близо половин кило марихуана, е търсила помощ от другар, с цел да я измъкне, написа.

По време на инспекция край Разлог тя се обаждала на неин сътрудник служител на реда, който да ѝ спомага.

След като схванала от него защо са я спрели, тя мигновено извикала някогашния си мъж, с което се пробвала да осуети инспекцията. Това обаче единствено краткотрайно затруднило служителите на реда, които работили в границите на спецакция против опиатите, само че по този начин и не съумяла да се измъкне. Независимо че посочила и служебната си полицейска карта, сътрудниците ѝ от Разлог не се трогнали, а почнали подробно претършуване на управлявания от нея „ Фолксваген Голф “. Тогава в аварийна гума на автомобила ѝ е открит пакет с 478 г канабис. Симона е от близкото до Разлог село Баня и е щерка на някогашния служител на реда Иван Лулеов, който преди 10 години гръмна апаш и бе съден. Според прокуратурата са събрани задоволително доказателства, че младата служителка на Министерство на вътрешните работи е знаела какво транспортира. Колегите ѝ откриват черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, където се намира аварийна гума. В него са сложени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При осъществен полеви наркотест тя реагира на канабис.

Мерки

Майка ѝ Елена и сестра ѝ Силвия са безапелационни, че опиатът е подхвърлен съзнателно. Двете дами настояват, че автомобилът е фамилен и не се употребява само от полицайката. " Това, което беше в колата на сестра ми, е подхвърлено. Ако предходната седмица се бяха взели ограничения против хората, които пребиха брат ми, с по 30 висящи каузи, в този момент нямаше да сме тук. Още преди да отидем да пуснем жалбата с брат ми доста хора пристигнаха и ми споделиха, че ще имаме проблеми ", това разяснява сестрата на Симона - Силвия Лулеова, незабавно откакто Районният съд в Разлог заседава по мярката за неотклонение. Дни преди да намерят опиати в колата братът на Симона е бил пребит в локална дискотека и в този момент е настанен за лекуване в „ Пирогов “. Независимо от това съдът в Разлог дефинира на 31 януари най-тежката мярка „ задържане под стража ”. Според магистратите е налице действителна заплаха обвинената да стимулира някои от лицата, които следва да бъдат разпитани като очевидци, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество - предмет на обвиняването, постанова аргументиран извод, че е налице и действителна заплаха тя да извърши друго закононарушение.

Жалба

Очаква се идния вторник Симона Лулеова да апелира мярката си пред Благоевградския областен съд. Обвинението, което ѝ е повдигнато за владеене на високорискови наркотични субстанции, се санкционира с 1 до 6 години затвор и санкция от 2000 до 10 000 лв.. Пред съда в Разлог Симона показа, че желае да бъде пусната под парична гаранция, с цел да може да поставя грижи за своята 5-годишна щерка и да учи за държавен изпит, защото е студентка по право. Тя се появи в правосъдната постройка в Разлог два часа преди съвещанието, облечена в червен суитшърт, на главата си носеше качулка и отхвърли да разяснява пред очакващите я публицисти случилото се. Защитата ѝ счита, че няма неоспорими доказателства, че Симона е знаела за канабиса в колата.

История

Семейството е добре познато в Разлог. Бащата на Силвия е дълготраен служител на реда, който стана медийно прочут през 2013 година, откакто гръмна апаш по време на работа. Той бе обвиняем, че на 23 март 2013 година, към 23:30 часа, на 1 км от жп гара „ Генерал Ковачев " предизвиква по несъобразителност гибелта на Николай Иванов. Полицаят употребява оръжие при осъществяване на служебните си отговорности в качеството си на старши служител на реда в група „ Охрана на публичния ред ", бранш „ Охранителна полиция " на районно управление (на МВР) „ Транспортна полиция " - Пловдив. Преди случая Лулеов получава сигнал, че се прави кражба на кабели в региона на жп гарата край разложкото село Баня. Полицаят, който живее в селището, идва на място, където заварва двама мъже от ромски генезис. При опит да ги задържи единият от крадците потегля с секира против Лулеов. Униформеният вади служебния си револвер и стреля. Улучва апаша в шията със стоппатрон, което води до гибелта му. Година по-късно обвиняването против него бе променено – породена гибел по несъобразителност в изискванията на неизбежна защита. Окончателното решение на Върховен касационен съд е от 2017 година, с което Лулеов е оправдан. След оправдателната присъда Лулеов заведе дело против прокуратурата поради претърпени неимуществени вреди в резултат на безпричинно повдигнатото обвиняване. Заради изживените терзания съдът постанови да бъде заплатен с 15 000 лева Сестрата на полицайката - Силвия, също попадна в медиите. През 2020 година младата жена бе грубо пребита от ревностен травестит пред блока ѝ в София. Оказа се, че мъжът в женски облекла ревнувал тогавашното ѝ гадже. Причакал я и я смлатил хубавичко, съвсем обезобразявайки я.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР