Бившият лидер на БСП и член на националния съвет на

...
Бившият лидер на БСП и член на националния съвет на
Коментари Харесай

Михаил Миков се обяви срещу предсрочни избори

Бившият водач на Българска социалистическа партия и член на националния съвет на партията Михаил Миков се разгласи против неотдавнашен парламентарен избор.  " Зимата на 2021 година, рецесията, безработицата, натискът върху труда – всичко това ще се отрази на политическия живот. Лично считам, че предварителни избори не са нужни към този миг. 7 месеца преди изборите в страната има рецесия. Върховете не могат, низините не желаят и площадите го демонстрират. Възможните разновидности са два – предварителен вот или дотъкмяване на мандата. Но няма явен отговор на въпроса какво следва ", съобщи той през днешния ден пред Българска национална телевизия.

Миков е измежду вътрешните опозиционери на Корнелия Нинова. Повечето от съперниците на водача обаче считат, че предварителни избори следва да има. Такава е позицията и на самата Нинова. 

" Очевидно е – има привършване на ГЕРБ. Очевидно е и обаче, че социологическите проучвания сочат, че те водят. Няма политическа платформа, която да отговори на настояванията на хората. Българска социалистическа партия има рекламация, само че на площадите не се веят червени флагове ", разяснява още той. По думите му, неизбежният спад на доверие в ГЕРБ ще докара до пъстър парламент: " Гласовете на ГЕРБ ще отидат не към политическа опция вляво, а към реанимиране на дребни образования - партията на Христо Иванов, Атанас Атанасов. Фрагментацията ще се добави от Слави Трифонов, Мая Манолова, може би. Това ще сложи страната в едно тежко положение. Възможно е още веднъж да се заприказва за президентска република и мажоритарни мандати ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР