Бившият криминален репортер Асен Иванов е новият главен редактор на

...
Бившият криминален репортер Асен Иванов е новият главен редактор на
Коментари Харесай

В синхрон с Нова ТВ: Бивш ръководен кадър в ТВ7 става главен редактор на bTV Новините

Бившият престъпен кореспондент Асен Иванов е новият основен редактор на новините в bTV.

Решението беше оповестено броени дни след неочакваната промяна на ръководителя на Новинарската дирекция в Нова ТВ и на основния изпълнителен шеф на медията.

От bTV оповестяват, че Иванов встъпва в служба неотложно, откакто досегашният основен редактор на новините Веселина Петракиева е напуснала по свое предпочитание.

Петракиева беше политически публицист с дълготраен опит, четирикратен притежател на премията „ Продуцент на годината “ на bTV.

Професионалният опит на Асен Иванов стартира в bTV, само че се свързва най-вече с работата му в TV7 от времето на ръководството ѝ от Николай Бареков и Емил Кошлуков. През 2015 година той става изпълнителен продуцент на Новините на ТВ7.

През 2017 година се връща в bTV, а четири години по-късно става заместник-главен редактор на bTV Новините и продуцент на новинарско наличие, откакто Антон Хекимян беше поел функционалността на шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт ".

Името му се спрягаше като евентуален " правоприемник " на Хекимян след неочакваното му решение да стане претендент на ГЕРБ за общински консултант.

Тази позиция обаче още не е запълнена. В момента краткотрайно се ръководи от основния изпълнителен шеф на bTV Media Group Ралф Бартолайт.

" Асен Иванов е измежду експертите с потвърден опит в нюзрума на bTV и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че дружно ще продължим да произвеждаме качествени вести и публицистика на най-високо равнище ", споделя Ралф Бартолайт.

Знаковите смени в bTV и Нова ТВ стават на фона на две следващи решения на Комисията за защита на конкуренцията, които засягат компаниите-собственици на двете най-големи частни национални малките екрани.

В началото на февруари да поеме цялостен надзор върху доставчика на сателитна телевизия " Булсатком " макар рецензиите от страна на конкурентните на " Виваком " телекомуникационни оператори и политическите рецензии от страна на Кирил Петков. Сделката беше утвърдена макар сериозните рецензии на зам.-председателя на комисията Димитър Кюмюрджиев за.

" Юнайтед груп " е и притежател на най-голямата медийна група " Нова Броудкастинг груп ".

Две седмици по-късно Комисия за защита на конкуренцията утвърди и договорката, с която продаде 50% + 1 акция от собствеността на Yettel на Emirates Telecommunications Group Company (e&) - компания, в която 60% от акциите се управляват от държавното управление на Обединените арабски емирства.

PPF Group e притежател на bTV Media Group, въпреки че тя не беше част от съответната договорка за активи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР