Бившият командос Пламен Галев от разпадналия се тандем Братя Галеви

...
Бившият командос Пламен Галев от разпадналия се тандем Братя Галеви
Коментари Харесай

Пламен Галев се изнесе на отдалечен гръцки остров от страх за живота му

Бившият командос Пламен Галев от разпадналия се тандем Братя Галеви се е барикадирал на далечен гръцки остров в очакване на „ гости “ с револвери в ръка, издава човек от Дупница, осведомен със ориста на бегълците от правораздаването.

 

Според оскъдната информация Галев се намира на парче земя под остров Крит, което даже не е непрекъснато обитаемо. Причината да се скатае вдън земя е ясно откроимата наклонност към почистване на жителите на българския под земята свят.

 

Екшънът стартира на 25 май, когато биг босът от СИК Красимир Каменов – Къро, бе погубен дома си в южноафриканския град Кейптаун, дружно с жена си и икономката. Седмица по-късно пристигна друга изненадващата вест – най-близкият другар на Галев – Ангел Христов-Геле, с който духнаха от България през 2012 година, е умрял от подозрителен инфаркт в родното си село Ресилово, където „ братята " имат голямо имение.

И най-после – на 16 август се случи немислимото: считаният за недостижим някогашен консултант в ДАНС, барета и предприемач - Алексей Петров, бе разстрелян измежду бял ден с бренеке над лявото око, до момента в който се разхождал във Витоша над кв. „ Драгалевци “.

 

Тази черна серия предиздвикала Пламен Галев да се замисли за личната си сигурност, още повече че точно Алексей Петров бил взводен пълководец на Братя Галеви след постъпването им в Специализирания отряд за битка с тероризма. В тесния другарски кръг на Галеви се приказва, че Пламен е избрал доста дребен остров посред Средиземно море от съображения за сигурност – на мястото е извънредно мъчно да пристигнеш, без да бъдеш видян.

 

Пламен Галев е роден на 23 ноември 1967 година в Кърджали. След казармата постъпва в системата на Министерство на вътрешните работи. Тогава е единствено на 20 години. Става сержант в РПУ - Станке Димитров. Показва качества и е изтеглен в Специализирания отряд за битка с тероризма в София. Там се засича с Ангел Христов, който е постъпил през 1990 година, също на 20 години. Взводен пълководец на Галев и Христов при баретите е задържаният през 2010 година Алексей Петров.

 

Галев и Христов напущат отряда на баретите със скандал в средата на 90-те. След това Пламен Галев става действен служащ в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен също като шпионин в звеното на службата в Кюстендил. Галев напуща Министерство на вътрешните работи през 1997 година, а Христов си потегля година по-късно.

 

През 2000 година се връщат в България и се откриват в дупнишкото село Ресилово. Там построяват голяма резиденция. Вече са регистри първата си компания за превоз по суша, въздух и море.

През 2009 година записват още няколко компании, измежду които и офшорки. По това време стартират съдружничество с сдружения, следени от Васил Божков. Предметът на активност е пътно строителство. Техни доближени вземат участие в ръководството на няколко сходни структури, измежду които „ Автомагистрала Струма “ АД и „ Пътища Самоков “ ДЗЗД.

 

Покрай Васил Божков се сдружават и с Феодор Феодоров – Голямата Федка, от Перник. Точно една от компаниите им с него става обект на данъчна инспекция след ареста на Пламен Галев през 2008 година Започват да ровят документите на сдружението и начисляват Данък добавена стойност за довнасяне в размер на 70 000 лева С Федката Галеви имат обща компания – „ Югозападна капиталова компания “, с която вземат участие в „ Спортни уреди и системи “, дружно с ексбанкера и сегашен предприемач Георги Попов. Името на компанията се свързва със скандал за противоречив парцел. В „ Инфра асет мениджмънт “ Галеви са сътрудници още веднъж с пернишкия предприемач Феодор Феодоров.

 

През 2009 година Пламен Галев се кандидатира за народен представител, само че безрезултатно. През 2012 година е приет за участник в проведена незаконна група и наказан на 5 година затворническо общежитие, след което дружно с Ангел Христов – Геле, бягат и са оповестени за интернационално търсене. Женен е, с две деца от този брак, само че с жена му са разграничени. Към края на 2010 година неговата държанка го прави баща за трети път.

 

Пламен Галев е задържан през декември 2008 година поради закани против журналистка. През 2009 година е заведено дело против него за изнудване, междинна телесна щета и насила. През 2009 година Галев е претендент за народен представител и е пуснат под гаранция от 50 000 лева През 2010 година кюстендилският областен съд го оправдава. През 2011 година Галев е приет за отговорен за образуване на незаконна група от Софийския апелативен съд и е наказан на 7 година затвор. През декември същата година Върховен касационен съд стартира разглеждането на делото.

 

Неговото решение е произнесено през май 2012 година – състав на Върховен касационен съд с ръководител арбитър Савка Стоянова понижава присъдата на Галев на 5 година, които той би трябвало да изтърпи в затворническо общежитие от открит вид при първичен общ режим. Галев и Христов са оповестени за търсене, откакто изчезват, преди да влязат в затворническото общежитие.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Пламен Галев Ангел Христов – Геле Красимир Каменов – Къро Алексей Петров Феодор Феодоров – Голямата Федка Георги Попов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР