Бившият командир на ЧВК Вагнер Андрей Медведев, който потърси убежище

...
Бившият командир на ЧВК Вагнер Андрей Медведев, който потърси убежище
Коментари Харесай

Бивш командир на ЧВК Вагнер е съден за сбиване в Норвегия

Бившият пълководец на ЧВК " Вагнер " Андрей Медведев, който потърси леговище в Норвегия, се призна за отговорен по обвиняванията в опозиция при арест след сборичкване в бар и носене на въздушно оръжие.

Медведев се яви пред съда в Осло във вторник. Той отхвърли да е употребявал принуждение против служители на реда, които му сложиха белезници пред механа в Осло през февруари, заяви норвежката осведомителна организация NTB.

" Той не е схванал какво се случва и се е паникьосал, сподели неговият бранител Бринюлф Риснес пред NTB. Смята, че не е ритал, а е плюл, тъй като го е боляло, когато са му поставили белезници.

Той евентуално ще получи къса присъда , сподели прокурорът Вегард Гертсен. Не стана ясно по кое време ще бъде произнесена присъдата.
 Швеция задържа някогашен пълководец на ЧВК
Швеция задържа някогашен пълководец на ЧВК " Вагнер "

Заради по-евтини цигари, Андрей Медведев е нарушил законите

Припомняме, че при започване на април Медведев беше арестуван в Швеция. Руснакът пътувал с рейс от Норвегия за Швеция. Целта на пътуването му била да си купи по-евтино цигари.

Той е арестуван, защото няма право на престояване в Швеция. Има опция да живее единствено в Норвегия, само че не е хванал рейса за връщане.

Медведев твърдеше, че не е знаел, че не би трябвало да напуща Норвегия.

Той идва в Норвегия при започване на годината, с цел да желае леговище. За норвежките управляващи обаче молбата за леговище на Медведев се трансформира в внимателен дипломатически въпрос.

Правозащитна организация помоли Норвегия да прояви схващане към обстановката на 26-годишния някогашен пълководец и се базира на травматично детство, както и желанието да избяга от " Вагнер ".

Той съобщи, че е подготвен да опише всичко, което знае за сенчестата частна военна компания и нейния притежател Евгений Пригожин, милионер с връзки с съветския президент Владимир Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР