Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил задържан снощи

...
Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил задържан снощи
Коментари Харесай

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е освободен от следствения арест

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил арестуван нощес по време на полицейска акция по съмнение за пазаруване на гласове. До задържането му се стига след подаден сигнал за пазаруване на гласове в интерес на единия от претендентите на балотажа в Гърмен. Днес, там един против различен се изправят досегашният кмет Минка Капитанова и Феим Иса, който до момента беше кмет на най-голямото село в общината - Рибново.

Ахмед Башев е бил освободен от следствения арест в Банско и даже е съумял да упражни правото си на глас.

Ахмед Башев е арестуван за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи късно нощес. По неофициална информация проверяващите нахлули в дома на негов другар, където го заловили, а претърсванията и обиските траяли няколко часа. Днес наш екип се срещна с щерка му, само че тя отхвърли коментар. Ахмед Башев беше дълготраен кмет на общината и народен представител, а сега е шеф на учебното заведение в Огняново. Това е втори арест за Башев, през 2009 година той още веднъж беше задържан при скандал за коренен ислям в село Рибново.

Задържането на Ахмед Башев беше доказано по-рано денем от основния прокурор Сотир Цацаров.
Сотир Цацаров - основен прокурор: Потвърждаваме, че е за пазаруване на гласове, удостоверяваме, че е за интензивно пазаруване на гласове в интерес на единия от претендентите и мисля, че в днешния ден не можем да кажем малко допълнително, даже доста допълнително.
Хората в Гърмен разясниха, че през последните няколко дни интензивно се е приказва за търговия с гласове. А цената скачала фрапантно с наближаването на балотажа.
Владимир Донков: Толкова се трансформираха нещата. Тръгнаха от 50 лева чак до 300 се приказва, което може да има. Аз не съм бил очевидец на пазаруване на гласове, само че с цел да се приказва нещо значи го има.Иван Кременлиев: Купуваха през вчерашния ден, предишния ден и по този начин.Иво: Щом има клюки, може и да е правилно. Може да не е правилно. И по-добре да се намеси страната, анулира изборите. Назначава кмет страната и готово. То се случва тук всеобщи продажби.
Полицейското наличие в Гърмен през целия ден остана засилено, освен към изборните секции, а в цялата община и селата в региона.
 Спокойна е ситуацията в Гърмен след ареста на Ахмед Башев Спокойна е ситуацията в Гърмен след ареста на Ахмед Башев
Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев е бил арестуван нощес по време на полицейска акция по съмнение за пазаруване на гласове. Информацията беше доказан...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР