Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател

...
Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател
Коментари Харесай

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател на БСП в Пловдив

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Пловдив. Той завоюва след скрито гласоподаване, което се организира в партийната централа в Града на тепетата с 42 гласа против съперника си Атанас Петков, който получи 35 гласа, оповестява БГНЕС.

Областният съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив заседава онлайн поради Коронавирус ограниченията. Участваха 76 души от 17 общини от региона, както и от шестте районни организации в града. Във форума взеха присъединяване и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от района. След съвещанието е било извършено тайното гласоподаване.

Петков се впуска в борбата за регионален водач за повторно. През ноември предходната година той беше определен, само че няколко дни по – късно Контролната комисия на партията касира вота. Мотивите бяха редица нарушавания при провеждането на избора, измежду които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум.

52-годишният социалист е бил два мандата кмет от 2011 година до 2019 година на Асеновград. Той е доктор със компетентност неврология, има и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като доктор и шеф на Медицински център. Работил е в Неврологично поделение на МБАЛ-Пловдив, бил е заместник-изпълнителен шеф на болничното заведение и заместник-директор и невролог в болница „ Св. Мина “ в Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински консултант в община Асеновград.
По материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР