Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров използва

...
Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров използва
Коментари Харесай

Стилиян Петров: БФС трябва да се извини публично за некомпетентното и порочно управление

Бившият капитан на националния тим по футбол Стилиян Петров употребява профила си в обществените мрежи, с цел да разкритикува за следващ път практиките на настоящото управление на Българския футболен съюз (БФС) и непосредствено изиска опрощение от тях за " некомпетентното и порочно ръководство ".

В своя пост Петров показа, че представянето за националния тим изисква дарба на един футболист да се оправя с напрежението, само че това е нещо, което се придобива с натрупването на опита.

Стилиян, който в този момент е част от екипа на Димитър Бербатов, който се бори за смяна в българския футбол, написа още, че напоследък се е изгубило футболното завещание у нас, което му е било предадено на самия него от митове като Христо Стоичков, Красимир Балъков, Мариян Христов, Илиян Илиев и доста други.

Бившият футболист на ЦСКА, Селтик и Астън Вила разкри още, че съжалява за настоящите футболисти и разкритикува практиките на БФС за подмладяване на националния отбор.

" Съжалявам за днешните играчи, защото се запитвам дали щях да съумея при такива условия. Федерацията не е идентифицирала най-хубавите гении за нашите юношески тимове, не е подтикнала клубовете да създават наши играчи, не е обучила треньори и не е предоставила визия или модерно схващане за това по какъв начин да се построи процъфтяващо и дейно развиване на младежите в системата.

Без знанието за това федерацията възприема тактика да се защищава от рецензии като трансферира виновността върху нашите играчи и дава опрощение за слабите резултати с съществуването на " млад тим ". Успешните народи не слагат млади играчи единствено поради себе си, а като част от временен проект. Има причина Хърватия към момента да употребява Лука Модрич на 37 години, защото той дава убеденост и тенденция на хората към него ", се споделя в час от изказването на някогашния капитан на националния ни тим.

Рекордьорът ни по мачове с националната фланелка прикани още виновните за българския футбол да поемат отговорност за дейностите и изиска от настоящия началник на БФС Борислав Михайлов обществено опрощение за работата му през последните 20 години.

" Сегашното им ръководство разполагаше с близо 20 години, с цел да извърши проекта си за българския футбол и ние виждаме резултатите от този проект (или неналичието му!). Страхувам се, че ще минат 20 години, без да стигнем до огромни финали. Последното ни присъединяване бе на Евро 2004, когато аз играех. Това е цяло потомство играчи и почитатели, които в никакъв случай не са преживявали гордостта да гледаш България на най-голямата сцена на интернационалния футбол.

Многократно съм приканвал българската общественост да поддържа смяната във федерацията. Сега считам, че срамът и неналичието на вяра за бъдещето на българския футбол би трябвало да накарат тези, които, както с позициите си, по този начин и с дейностите си, носят отговорност за този пореден неуспех - да поемат отговорност за изгнанието в което вкараха обичаната игра. Г-н Михайлов, чакаме да се извините обществено на всички нас, милеещи за българския футбол, за некомпетентното и порочно ръководство ", приключва Стилиян Петров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР