Бившият капитан на националния отбор на Германия и Байерн Мюнхен

...
Бившият капитан на националния отбор на Германия и Байерн Мюнхен
Коментари Харесай

Филип Лам ще бойкотира Световното първенство по футбол в Катар

Бившият капитан на националния тим на Германия и Байерн Мюнхен Филип Лам ще бойкотира Световното състезание в Катар. Причината е неспазването на човешките права в страната хазаин. Шампионатът започва на 21 ноември.

Световната футболна централа беше подложена на съществени рецензии за решението точно Катар да е хазаин на конкуренцията.

Националният отбор на Катар в никакъв случай до момента не се е класирал за Световното състезание, а информациите за нарушение на правата на индивида и отношението към служащите мигранти бяха необятно публикувани в медиите и обществените мрежи.

Бившият бранител Филип Лам беше капитан на Германия по време на Световното състезание през 2014 година в Бразилия, а в този момент работи като турнирен шеф на Футболната асоциация на Германия за Евро 2024.

38-годишният Филип Лам разгласи, че няма да участва в Катар.

„ Не съм част от делегацията и нямам предпочитание да хвърча там като почитател. Предпочитам да проследявам шампионата от у дома. Правата на индивида би трябвало да играят най-голяма роля при присъждането на шампионат “, сподели някогашният състезател пред немското издание Kicker.

Разследване на The Guardian през 2021 година откри, че повече от 6500 служащи мигранти са починали в Катар, откогато страната беше оповестена за хазаин преди 12 години. 37 от смъртните случи са директно свързани с построяването на игрища за шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР