Бившият канцлер Ангела Меркел ще бъде удостоена с възможно най-високото

...
Бившият канцлер Ангела Меркел ще бъде удостоена с възможно най-високото
Коментари Харесай

Меркел получава най-високото германско отличие

Бившият канцлер Ангела Меркел ще бъде удостоена с допустимо най-високото отличие на Германия в понеделник като самопризнание за нейните съвсем рекордни 16 години отпред на страната, предава Асошиейтед Прес.

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер възнамерява да връчи Големия кръст на Ордена за заслуги за специфични достижения на канцлера . Така тя става едвам третият някогашен водач на Германия, получил този ранк на оценката. Другите двама бяха Конрад Аденауер , първият водач на Западна Германия, и Хелмут Кол , който докара Германия до обединяване.

68-годишната Меркел беше първата жена отпред на Германия и първият канцлер, израснал зад Желязната завеса в комунистическа Източна Германия.

., откакто води решително най-голямата стопанска система в Европа през поредност от рецесии, в това число международната финансова рецесия, дълговата рецесия в еврозоната и пандемията от COVID-19. Тя не се кандидатира за пети мандат и завърши мандата си като вторият най-дълго управлявал водач на Германия след Втората международна война, с 10 дни по-малко от върха на своя бивш наставник Кол.

Наследството на Меркел, значително заради пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Тя твърдо отбрани дипломатическите си старания, като сподели, че мощно подложеното на критика спокойно съглашение от 2015 година за Източна Украйна

Тя също по този начин не се извини за решенията на нейното държавно управление да купува огромни количества природен газ от Русия , главният снабдител на газ за Германия, когато напусна поста, като сподели предходната година, че " от позиция на това време " тези решения са имали смисъл.

Меркел се пробва да не притегля вниманието върху себе си, откогато се отдръпна и не се намесва в сегашните политически процеси. Нейният правоприемник Олаф Шолц се чака да участва на церемонията в понеделник.
 Ангела Меркел получи влиятелна премия от Организация на обединените нации
Ангела Меркел получи влиятелна премия от Организация на обединените нации

Отличена за приноса ѝ в бежанската криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР