Бившият кандидат за вицепремиер и вътрешен министър в правителството на

...
Бившият кандидат за вицепремиер и вътрешен министър в правителството на
Коментари Харесай

СУ установи, че адв. Петър Илиев от София е плагиат

Бившият претендент за вицепремиер и вътрешен министър в държавното управление на Има Такъв Народ Петър Илиев е в своята книга " Компетенцията на Народното събрание " от дисертацията " Парламентарен надзор “ на Наталия Киселова.

" Въз основа на резултатите от инспекцията Етичната комисия (на СУ) излезе със мнение, че в книгата на доктор Петър Илиев „ Компетенцията на Народното събрание “ е налице плагиатство, при което обилни елементи от непознато произведение – дисертацията „ Парламентарен надзор “ на Наталия Киселова, е употребявано и показано за авторски труд, без дисертацията да е представена като източник ", се споделя в известието на университета.

Според Правилника на СУ плагиатството е съображение за уволнението на Илиев като учител от университета. Това решение се взема от Факултетният съвет по рекомендация на комисия от експерти в съответната област, която да изготви стимулирано мнение.

" Тъй като заключението на Етичната комисия демонстрира съществуване на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет насочи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата ", добавя известието на СУ.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР