Бившият изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка Александър Панталеев е

...
Бившият изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка Александър Панталеев е
Коментари Харесай

Заради поискано разследване обвиниха директори на КТБ, че кредитирали Йончева

Бившият изпълнителен шеф на Корпоративна комерсиална банка Александър Панталеев е получил обвиняване по следствието за пране на пари против депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Според профилираната прокуратура, той е работил в съучастничество с другия шеф на банкрутиралата преди четири години банка - Георги Христов, който още не е получил своето обвиняване.
Изпълнителният шеф на КТБ Александър Панталеев е получил през днешния ден второ обвиняване. Специализираната прокуратура го упреква за провиснал заем в размер на 25 милиона евро. Според прокурорите, Панталеев е работил в съучастничество с другия изпълнителен шеф на банкрутиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвиняването си. Христов един от някогашните админи на банката, който с голям брой сигнали съумя да предизвика следствие на опита на две компании да получат над 12 милиона лв. от затворената КТБ.

Според информация на бТВ, профилираната прокуратура твърди, че заемът от 25 милиона евро е провиснал на Елена Йончева. Твърди се още, че Панталеев е направил заграбване в изключително огромни размери, като е бил подтикнат от Цветан Василев да провиснал на Йончева тези 25 милиона евро. Фрог не откри във публично оповестените от синдиците на КТБ описи, които се намират на страниците на Фонда за гарантиране влоговете подобен заем, провиснал на Елена Йончева. Прокуратурата към момента не е разгласила детайлности, от които да стане ясно в какво в действителност се състои обвиняването. На уеб страницата на прокуратурата, в информацията за обвиняването към Йончева, беше упоменато, че следва да получат обвиняване още трима души, което съобщи и зам.главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че двамата изпълнителни шефове Георги Христов и Александър Панталеев са подсъдими по мегаделото, което се гледа в Специализирания углавен съд и в което задочно обвиняем е банкерът Цветан Василев. Следващото съвещание по това дело е на 5 февруари, когато съдът би трябвало да реши дали ще продължи с четенето на обвинителният акт.

Предстои обжалване на гаранцията от 50 000 лв., която е поискана от Панталеев по новото му обвиняване. Гаранцията на Йончева е 20 000 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР