Бившият испански крал Хуан Карлос I се е срещал със

...
Бившият испански крал Хуан Карлос I се е срещал със
Коментари Харесай

Хуан Карлос I се е срещнал в Мадрид със сина си Фелипе VI

Бившият испански крал Хуан Карлос I се е срещал със сина си Фелипе VI в Кралския замък в Мадрид през вчерашния ден, оповестяват испанските медии. От Двореца категорично прецизират, че визитата е частно и по тази причина не са позволили публицисти да снимат срещата. Веднага след нея Хуан Карлос I е изхвърчал с частен аероплан за Абу Даби, където живее през последните две години, откакто избяга от испанското правораздаване.
На срещата със сина си Хуан Карлос I е разискал " фамилни въпроси ", оповестяват водещите издания в страната. След това се е видял и с други членове на фамилията, само че не и с престолонаследничката - принцеса Леонор, която учи във Англия. Не е имал среща и със брачната половинка си - кралица София, която е с Ковид-19 след завръщането си от Маями. По категорично предпочитание на крал Фелипе VI татко му не е останал да преспи в двореца, в който е прекарал 57 години от живота си, а се е върнал в Обединените арабски емирства, макар че се чака да посети още веднъж Испания на 10 юни за Световното състезание по ветроходство. 
Това е първото посещаване на някогашния крал в Испания от 2020 година насам, по време на което беше отседнал в къщата на другар в провинцията. Попитан дали ще даде пояснения на испанците за следствията, които се водеха против него за пране на пари, корупция и укриване на налози, Хуан Карлос I отговори: " Обяснения? Обяснения защо? ". Отговорът му провокира неодобрение измежду членовете на съдружното държавно управление, част от които обявиха, че някогашният крал е " изгубил опцията да изиска амнистия от испанците ". От опозиционната консервативна " Народна партия " пък смятат, че кабинетът се пробва да го " дискредитира ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР