Бившият холандски национал Патрик Клуйверт бе назначен за директор на

...
Бившият холандски национал Патрик Клуйверт бе назначен за директор на
Коментари Харесай

Барса има знаменит нов шеф на академията

Бившият холандски национал Патрик Клуйверт бе назначен за шеф на именитата академия на Барселона - "Ла Масия ". 43-годишният Клуйверт е подписал контракт за две години за позицията, оповестиха през днешния ден от клуба.

За последните той работи като помощник на Кларънс Зеедорф в националния тим на Камерун, само че двамата бяха освободени от поста след отпадането на отбора още на осминафиналите на Купата на африканските народи. Като футболист Клуйверт изкара общо шест сезона в Барселона, в които означи общо 145 гола в 308 мача и един път завоюва купата в Испания.

"Много съм благополучен да се завърна вкъщи и виждам с неспокойствие към тази нова епоха. Предизвикателството пред мен е да оказа помощ Барселона да се задържи измежду най-хубавите тимове в света ", показа Клуйверт пред формалния уебсайт на каталунците, откакто подписа своя договор.

Клуйверт стартира футболната си кариера в Арсенал, където се трансформира в най-младия голмайстор във край на Шампионската лига още на 18 години. В следствие той игра още за Милан, Нюкасъл, Валенсия, ПСВ и Лил. За националния тим на Холандия нападателят има 40 гола в 79 мача.

"Израснах в академията на Аякс, която е доста сходна на Ла Масия. Мисля, че доста да направя доста за развиването на ладите футболисти на Барселона ", добави Клуйверт. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР