Бившият хърватски тенисист Иван Любичич бе назначен от Френската федерация

...
Бившият хърватски тенисист Иван Любичич бе назначен от Френската федерация
Коментари Харесай

Бившият хърватски тенисист Иван Любичич ще отговаря за развитието на младите френски тенисисти

Бившият хърватски тенисист Иван Любичич бе назначен от Френската федерация по тенис да дава отговор за развиването на младите гении в спорта, оповестява организация " Франс прес ".

Бившият номер 3 в света ще има за " цел да усъвършенства равнището на най-хубавите млади тенисистите при дамите и мъжете на възраст 14 и повече години предвид на Олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 ", оповестява федерацията.

43-годишният Любичич, който бе треньор на Роджър Федерер от 2015 до 2022, " ще донесе на френския тенис експертизата си и условията си, като ще съпровожда младите състезатели в развиването и път им ", написа още в прес-съобщението.

" Иван има това нещо малко в допълнение, което прави първенците. Неговият взор към тениса, който е насочен към стила във всеки миг и е акуратен до най-малкия подробност, е движен от тази просвета на успеха, която желаеме да предадем на младите френски очаквания ", изясни президентът на тенис федерацията Жил Моретон в официалното съобщение.

Самият Любичич счита, че Франция има доста обещаващо потомство и показа желанието си да показа полезностите, които основават първенците.

Той е победител в 10 шампионата на АТП, измежду които и един Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Печелил е Купа " Дейвис " през 2005 година, както и бронзов орден на двойки от Олимпийските игри в Атина (2004) в тандем с Иво Анчич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР