Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и показа среден

...
Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и показа среден
Коментари Харесай

Бившият хърватски президент се усмихна и показа среден пръст на политик

Бившият хърватски президент Колинда Грабар-Китарович се усмихна и сподели междинен пръст на закостенял политик, поради негово изявление за абортите и изнасилванията, съобщи ДПА.
Темата за абортите беше коментирана в избирателен спор преди парламентарните избори на 5 юли в Хърватия. Китарович реагира на изказване на Мирослав Шкоро, неин противник на президентските избори предходната година и водач на придвижване " Отечество ", който предложи дамите, забременели след обезчестяване, да не вършат аборти.
Хърватия е мощно консервативна, най-вече католическа страна и абортите са част от политическия спор. Грабар-Китарович, реакционер, загуби изборната конкуренция от социалдемократа Зоран Миланович през януари, а Шкоро се отдръпна, откакто се класира на трето място в първия кръг на изборите.
" Животът би трябвало да бъде защитаван до дъно, стимулира се той. Не със забрани, ние не сме примитивно общество, само че страната има безчет механизми да помогне на всяка жена и майка в такава обстановка ", сподели Шкоро по време на политическите диспути.
" Ако една жена забременее по време на обезчестяване, тя би трябвало да беседва със фамилията си и тогава да реши какво ще прави ", акцентира той.
Тогава Грабар-Китарович показа мнението си за коментара на Шкоро с думи и жестове.
Присъединявам се към дамите, които надигат глас против всеки, който желае да ни върне епохи обратно в предишното, разяснява по-късно тя пред вестник " Ютарни лист ". " Времето, когато една жена седеше в ъгъла, чакайки какво ще каже нейният мъжага, е отминало ".
Други известни дами в Хърватия, като заместник-кмета на Осиек Зана Гамош изпратиха същото образно обръщение към Шкоро, който се опита да се поправя, казвайки, че изказването му е било извадено от подтекст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР