Бившият говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова ще

...
Бившият говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова ще
Коментари Харесай

Камелия Нейкова ще е новият председател на ЦИК

Бившият представител на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова ще е идващият ѝ ръководител. Номинацията ѝ бе издигната от " ИТН " по време на повторните съвещания при президента Румен Радев. Те се постановиха, откакто ГЕРБ се отхвърлиха и отдръпнаха кандидатурата на някогашния зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов.

След към час диспути и взаимни рецензии в петък името на Нейкова бе упоменато първо от Мая Манолова. От Българска социалистическа партия, " Демократична България и Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат кандидатурата ѝ. В последна сметка ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов изясни, че партията постоянно е спазвала закона и не " може да си разреши безобразното държание на ГЕРБ ". Кандидатурата на Нейкова бе утвърдена за по-малко от пет минути. Така ГЕРБ резервират зам.-председателското си място в комисията в лицето на Димитър Димитров.

Повече храброст

Премиерът Бойко Борисов е абдикирал от своята отговорност, оттегляйки кандидатурата на Красимир Ципов за началник на Централната изборна комисия (ЦИК). Това съобщи при започване на новия кръг съвещания с политическите партии президентът Румен Радев.

" Сега остава разновидността някой от по-малките партии да има повече храброст и отговорност ", сподели президентът, откакто разгласи, че в четвъртък е получил писмо от премиера, че се отдръпва кандидатурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР