Бившият говорител на служебния кабинет Янев - Антон Кутев, сега

...
Бившият говорител на служебния кабинет Янев - Антон Кутев, сега
Коментари Харесай

Кутев: Манипулация е, че падането на това правителство ще се превърне в национална катастрофа

Бившият представител на служебния кабинет " Янев " - Антон Кутев, в този момент консултант на президента, разяснява, че няма нищо ужасно в това един кабинет да бъде заменен от различен. Той назова опит за операция изказванието, че страната ще остане без кабинет и за това е отговорен Слави Трифонов и Има Такъв Народ.

Повод за коментара му стана изявлението на Слави Трифонов пред основния редактор на Дарик радио, което беше предавано по радиото, във Facebook и по телевизия 7/8.

" Вчера, Константин Вълков над 10 пъти повтори, че с помощта на Слави, България няма държавно управление. А това е безусловно погрешно. Конституцията на България подсигурява, че във всеки един миг, България има държавно управление, постоянно или служебно. Редовното може да бъде съдружно, експертно, целево или друго. Но държавно управление не може да няма. Понякога може да няма парламент, само че държавно управление постоянно има! ", написа в профила си във Facebook Кутев.

" Което значи, че някой се пробва да ни изманипулира, че рухването на това държавно управление ще се трансформира в национална злополука. Еми не е по този начин. Когато падне това държавно управление, ще пристигна друго, по реда, в детайли разказан в Конституцията на България ", напомня политикът.

" Изборът на държавно управление е право на българските жители и Конституцията е планувала явен механизъм за изявяване на волята на жителите. Падането на всяко държавно управление е част от този механизъм и не основава заплаха за държавността ", успокоява още Кутев.

И показва, че за страната е доста по-рисково да бъде ръководена аматьорски, вместо да се смени властта.

" Опасност за държавността може да сътвори ръководството, когато е неверно ориентирано или аматьорско, само че рухването на което и да е държавно управление е регламентирана част от политическия развой ", предизвестява още Антон Кутев.
https://www.facebook.com/anton.kutev.3/posts/10221907417620708
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР