Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде

...
Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде
Коментари Харесай

Бербатов: Мързелив? Не, бях умен

Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде забавно изявление за BBC Radio 5 Live, в което по време на диалог със своя съотборник Джърмейн Джинас приказва за стила си на игра. Въпреки че означи 94 гола в 229 мача в Премиър лийг и бе определян като един от най-елегантните играчи, българинът постоянно търпеше рецензии поради това, че не тича задоволително и дейностите му на терена са " мързеливи ". Бербатов обаче остава правилен на стила, като съгласно него скоростта на мисълта му във връзка с играта е компенсирала останалото. Голмайстор №1 приказва и за метода, по който е бил посрещнат в Манчестър Юнайтед, като разкри, че даже сър Алекс Фъргюсън в никакъв случай не е желал от него да трансформира стила си.

" Всеки е друг във връзка с това по какъв начин вижда футбола и играе. Аз се различавах по това, че на моменти може да ти се коства, че не вземам участие в играта, само че в това време сканирах терена, с цел да видя къде да се нареждам в точния миг, в оня прецизен откъслек, в който може да ми дадете топката, тъй че да имам повече време и никой да не е зад тила ми.

Когато разполагам с такова време и пространство, имам опция да помисля къде тъкмо да пратя топката.

Някой хора не го схващат, само че когато имаш разум в главата си, можеш да бъдеш бърз даже и на ниска скорост. Можеш да се позиционираш по-добре и да бъдеш по-полезен за своя тим.
Ако би трябвало да подредя своите съотборници в Тотнъм по това кой би тичал най-вече, бих показал Джърмейн Дефоу, Роби Кий и по-късно всички останали. Аз оставам най-сетне във връзка с това. Но моето бягане бе в главата ми. Когато виждах, че някой е в по-добра позиция, постоянно му давах топката. Нямаше никакъв нарцисизъм. В последна сметка печелим и губил дружно.

Може да наподобява необичайно, само че във всеки тим, в който съм бил, виждате стила ми. Понякога почитателите и някои от съотборниците ти не го схващат и се опасяват от неща от сорта, че на оказвам помощ задоволително на тима. Но след известно време привикват, тъй като този жанр може да донесе резултати.

Аз съм от дребна страна - от България. Надявах се през цялата си кариера да играя в един тим в Англия. Но не стана по този начин. Трябваше да работя, с цел да реализира моите триумфи, започвайки от родината си, а по-късно и в Германия, и в Англия.

Тотнъм ми даде опция да покажа какво мога. Върха на моята планина от триумфи бе Манчестър Юнайтед. Когато отидох там, знаех, че някои хора ще се разочароват. Особено почитателите на " шпорите ". Но аз следвах моя път и знаех, че в случай че пропусна този късмет, може в никакъв случай да не получа втори сходен. Така е организиран футболът.

Всички бяха доста гостоприемни и даже когато не приказваш доста можеш да научиш задоволително. В тима имаше играчи, които бяха първенци и бяха спечелили требъл. Казвах си " Берба, най-сетне съумя ". Затова работих през целия си живот. Бях благополучен, само че дружно с това се питах " какво върша тук? ". Бях като дете. Това от време на време може да ти попречи да покажеш същинските си благоприятни условия.

Сър Алекс се държеше ужасно с всички. Знаеше по какъв начин да подходи към всеки самостоятелно. С някой би трябвало да бъдеш по-внимателен, с други - по корав. Той знаеше по какъв начин да го прави. Дори той в никакъв случай не ми е казвал, че би трябвало да се трансформира. Това беше хубаво. Той ми вярваше по своя си метод ", споделя Бербатов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР