Бившият главнокомандващ на войските на САЩ в Увропа ген. Бен

...
Бившият главнокомандващ на войските на САЩ в Увропа ген. Бен
Коментари Харесай

Ген. Ходжис: Украйна трябва да се въоръжи до зъби, за да сдържа Русия от по-нататъшни атаки

Бившият главнокомандващ на войските на Съединени американски щати в Увропа ген. Бен Ходжис е уверен, че Украйна може да победи агресора Русия до кроая на 2023 година Това обаче зависи значително от поддръжката на Съединени американски щати и Запада като цяло. 
 
Ако вземем политическо решение за застраховане на Украйна с всичко належащо, то тогава войната ще приключи до края на тази година. Не би трябвало повече да има никакви оправдания, никакви полумерки. Нека го решим и да го създадем ", декларира той в изявление за интернет изданието " Гордон ".
 
Генералът прибавя, че в случай че Западът не окаже нужната помощ на Украйна, " то тогава най-вероятно войната ще продължи и през идната година ". 
 
Бен Ходжис декларира желанието си успеха на Украйна да се трансформира в политика на Съединени американски щати. Победа, в границите на това, което украинският президент Зеленски разказва като такава - с цялостно възобновяване на териториалната целокупност, с връщането на всички депортирани украинци, с санкции за осъществените военни закононарушения и гаранции за сигурността на Киев, включително влизане в НАТО. 
 
" Ние би трябвало да пмогнем на Украйна с непрекъснати старания за модернизацията на нейната защита. Украйна би трябвало да бъде въоръжена до зъби, както да вземем за пример Южна Корея, с цел да има опция да удържа Русия от повторни офанзиви. Аз чакам да се подписа съглашение, договореност сред Съединени американски щати, както и други западни страни, и Украйна, с което да се увеличи сигурността на Украйна, до момента в който тя стане член на НАТО ", акцентира той. 
 
Според ген. Ходжис освобождението на Крим е рашаващ фактор в тази война. " Освобоождението на Крим ще промени всичко. Украйна няма да е в цялостна сигурност досега, в който руснаците са окупирали Крим и могат да го употребяват като стартова позиция за идната война. Освен това - нереално е да се мисли, че Украйна би могла да възвърне стопанската система си, до момента в който Русия е окупирала Крим и е способна да блокира доставките посредством Азовско море или прз Одеса и Николаев ", декларира специалистът. 
 
Според ген. Бен Ходжис, Русия е подготвена да води война с Украйна до тогава, до момента в който тя разполага с " тела, куито Путин е подготвен да хвърли в месомелачката ". 
 
" Дотогава, до момента в който Путин усеща, че не може да бъде надвит, той ще продължи да погубва човешки животи и да харчи запаси за достигането на своите цели ", прибавя Бен Ходжес. 
 
Бившият командващ на войските на Съединени американски щати в Европа акцентира, че " тази война е злополука за Русия ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР