Бившият главен прокурор Сотир Цацаров отрече да познава разстреляния в

...
Бившият главен прокурор Сотир Цацаров отрече да познава разстреляния в
Коментари Харесай

Цацаров категоричен – не познава Мартин Божанов - Нотариуса

Бившият основен прокурор Сотир Цацаров отхвърли да познава разстреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, както и да е имал основна роля в кариерното развиване на търсения някогашен следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, свързван с аферата „ Осемте джуджета “.

Цацаров беше изслушан през днешния ден във Висшия прокурорски съвет по негово искане. Самият той означи, че явяването му е разследване на изказвания, свързани с него -  на арбитър Владислава Цариградска, на Веселин Денков и Ивайла Бакалова, както и на Бойко Рашков.

„ Няма да разреша на някой да се упражнява с името ми, преследвайки персонални или политически упоритости. Не познавам Мартин Божанов, в никакъв случай не съм го и виждал. Не съм имал съучастничество или подкрепяне в групата на тази персона. Когато съм бил основен прокурор, в никакъв случай не ми е предоставяна информация за тази група. Не съм имал директен или заобиколен интерес такава незаконна активност да има капак “, съобщи той, като акцентира, че в никакъв случай не си е разрешавал да заплашва съдии.

Цацаров отхвърли връзката, която Веселин Денков и Ивайла Бакалова направиха сред среща от август 2020 година на Денков с него - към този момент в качеството му на началник на Антикорупционната комисия, и последвалия му арест. Цацаров изясни, че инспекцията тогава е разкрила данни за закононарушение, била е изпратена в прокуратурата - тогава ръководена от Иван Гешев, само че какво е последвало той не знае.

Цацаров опроверга и приписваната му роля на настойник на Петьо Еврото.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР