Бившият главен прокурор на България сподели вижданията си за приватизацията,

...
Бившият главен прокурор на България сподели вижданията си за приватизацията,
Коментари Харесай

Никола Филчев предизвиква Иван Костов на боксовия ринг

Бившият основен прокурор на България показа вижданията си за приватизацията, кой на кого е носил куфарчета с пари, какви са били връзките му с премиера Иван Костов, за какво не е повдигнал обвинявания против него и кой е отговорен за ограбването на страната.

Филчев разкрива още кой президент е желал да му уреди среща с Иво Прокопиев, с цел да се потулят следствията против него и каква е била неговата реакция.

Той твърди, че с източените от банките 7 милиарда немски марки бяха закупени по-късно материалните активи на страната – приватизацията се случи с тях.

Запитан кой замисли целия този сюжет, Филчев отговори, че в такива случаи сме склонни да се ориентираме към една или друга партия.

„ Трудно е да се каже, че всички политически сили у нас са изпълнявали обединен сюжет, само че за мен това е интерес на соросоидите. Тези, които идваха да ни дават ум “, безапелационен бе някогашният основен прокурор.

„ На народа му споделяха – народна власт, независимост, плурализъм, многопартийна система, ще може да пътува свободно. Това е хубаво, дори доста хубаво е от политическата страна.

Но преходът има и икономическа основа и тя се показва в това, че държавното имущество стана частно. То беше разпределено незаслужено, по незаконен метод сред стотина души “.

По думите му желаеха просто да бъде смачкана България. Никой няма интерес страната ни да е мощна, поради значимото и геостратегическо значение. Както нямаха интерес от мощна Югославия. Ето – раздраха я на шест, седем страни, подпалиха огъня сред исляма и православието. Така постоянно ще има потребност от съдия и кой ще е той? Големият Чичко Сам.

„ На процедура цялата стопанска система беше ликвидирана. Около 1110 обекта – металургични, машиностроителни, химически, оръжейни фабрики, нефтопреработвателни комбинати, електрически централи, пристанища, летища, туристически комплекси.

Всичко беше приватизирано по време на ръководството на Иван Костов в интервала 1997-2001 година. Държавата продаде имущество на стойност над 30 милиарда на цена от... 3 милиарда “, сподели Филчев.

Той твърди, че Прокопов (Иво Прокопиев) е създание на Иван Костов: "Даде му без пари една „ златна кокошка” – "Каолин ". Да, даде му Каолин и ето го резултата. Като вземеш дефиницията на „ олигарх” и го сравниш, поставиш го в този модел, в този юрнек, ще се окаже, че той тъкмо съответствува с определението на „ олигарх”.

"Кои са му приятелите? Президенти и министър председатели. Какво прави? Назначава министри, уволнява министри, въздейства на политическите и на държавните решения. Добре, пита се кой е той? Да не би да е някой доста интелигентен човек, някой учен, някое изобретение да е направил? "

Накрая Никола Филчев провокира Иван Костов: „ Но тъй като Костов се прави на огромен левент, желае да прави пехливанлък по малкия екран, аз ще му отговоря със следното – да бе, ще се срещнем, аз обаче го поканвам първо на една среща на боксовия кръг на среща по бокс.

Не съм добър, само че ще го смачкам. Една минута ми би трябвало. От сън да стана, ще го смачкам. Когато желае, на който кръг каже. После ще идем на другата среща. Сигурен съм, че това ще му бъде последната изява. След това ще се занимава единствено с ръчно плетиво, с ръкоделие, с шевици – ей с такава активност “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР