Бившият главен касиер на Алфа банк Петко Митевски, който беше

...
Бившият главен касиер на Алфа банк Петко Митевски, който беше
Коментари Харесай

От правосъдие избяга и главният касиер на Алфабанк, откраднал 21 млн. лв.

Бившият основен касиер на " Алфа банк " Петко Митевски, който беше наказан на 15 година затвор, тъй като съумял на три пъти да изнесе 21 млн. лева от основната каса на банката, е разгласен за общодържавно търсене от 19 юли. Това оповестява в. " 24 часа ", като се базира на информация от прокуратурата.

Полицаи отишли да арестуват Митевски и да го отведат в ареста, само че не го разкрили в дома му. Задържането му постановено от Софийския апелативен съд, който трансформирал мярката за неотклонение на Митевски от " подписка " в арест.

Преди повече от два месеца - на 16 май, Митевски получи 15 година затвор на първа инстанция за отмъкнатите пари, само че тогава остана на независимост против подписка. После прокуратурата стачкува решението на арбитър Николай Младенов пред апелативния съд, който разгласи, че мястото на някогашния касиер на банката е в ареста. Когато служителите на реда отишли да го задържат обаче, от него към този момент нямало и диря.

Адвокатът му Георги Варамезов пък съобщи, че клиентът му не бил избягал. Миналия понеделник Митевски дружно със бранителя си отишъл да се съобщи в 6-то РПУ, само че там още не били получили разпореждането на съда, че Митевски би трябвало да бъде отведен в пандиза. Адвокатът оставил телефона си на служителите на реда да го търсят при нужда.

Случаят нашумя през 2011 година, когато стана ясно, че от основната каса на банката, от която ключ имал единствено Митевски, се изчезнали милионите, а той беше упрекнат, че ги е изнесъл с пътни чанти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР