Бившият германски канцлер Ангела Меркел реши да отправи публично предупреждение

...
Бившият германски канцлер Ангела Меркел реши да отправи публично предупреждение
Коментари Харесай

Меркел се появи с предупреждение: Путин не блъфира с ядрената заплаха

Бившият немски канцлер Ангела Меркел реши да насочи обществено предизвестие към европейските водачи " да одобряват съществено " заканите с нуклеарна офанзива на Владимир Путин.

" Те не трябва да бъдат отхвърляни по хипотеза. Не са просто блъф. Трябва да се отнасяме към тях със съвестност, и това не е знак на уязвимост или политика на умиротворяване, а удостоверение за политическа мъдрост ", споделя тя, представена от Sueddeutsche Zeitung по време на откриването на новата фондация " Хелмут Кол ".

От началото на войната в Украйна Ангела Меркел е остро подложена на критика поради наследството, което остави както в Германия, по този начин и в целия Европейски Съюз - енергийната взаимозависимост на немската стопанска система от Русия и допускането на половинчати ответни ограничения по отношение на Путин даже след анексирането на Крим.

Меркел избра да се отдръпна от дейния политически живот след края на последния си мандат, само че реши да употребява трибуната при учредяването на фондацията в памет на някогашния ѝ политически наставник Хелмут Кол за дълбокосмислен коментар във връзка Русия.

" В своето качество на някогашен канцлер Ангела Меркел е доста деликатна да не показва позиции по всекидневни политически въпроси - евентуално и заради обстоятелството, че настоящата енергийна рецесия, обвързвана с войната, е резултат и на личното ѝ ръководство ", разяснява Sueddeutsche Zeitung.

Медията обръща внимание, че Меркел е употребила " риторичен трик ", с цел да завоалира мнението си - и вместо да дава своя оценка на протичащото се, е задала пред публиката въпроса " Какво щеше да направи канцлерът Хелмут Кол през 2022 година ".

" Смятам, че Кол би положил всички старания, тъй че да отбрани и възвърне суверенитета и целостта на Украйна ", споделя тя. В същото време, прибавя Меркел, Кол " не би изпуснал от взор въпроса какво ще се случи на идващия ден ", до момента в който се занимава с днешните проблеми.

" Меркел продължава мисловния си опит, като споделя, че Хелмут Кол би размишлявал редом и върху това, което сега наподобява немислимо, напряко необикновено - а точно, по какъв начин връзките с Русия и към Русия още веднъж да бъдат развити ", споделят още създателите на репортажа.

Коментарът на публицистите е, че предупредителните и внимателни нейни позиции по отношение на Путин я приближават по-скоро до курса на сегашния канцлер на Германия от Социалдемократическата партия Олаф Шолц, в сравнение с до риториката в поддръжка на военните доставки за Украйна, която държи настоящият водач на нейния Християндемократичен съюз Фридрих Мерц.

Мерц и Меркел " в никакъв случай не са били другари ", разяснява SDZ, " не бяха такива и в довечера " - двамата водещи политици на ХДС са седяли един до различен на първия ред, само че с изключение на да си разменят малко кимване, не са отделили никакво време за диалог между тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР