Бившият футболист на ЦСКА - и национал на България -

...
Бившият футболист на ЦСКА - и национал на България -
Коментари Харесай

Пламен Гълъбов: Липсва ми съблекалнята на ЦСКА

Бившият футболист на ЦСКА - и национал на България - Пламен Гълъбов, даде особено изявление за " Домът на футбола " по " Диема ". В него той разкри детайлности за живота в Израел, както и какво чака от квалификациите за Евро 2024 с българския народен тим.

" От едно нещо не мога да се оплача и това е, че няма мраз. Тук е непрекъснато лято. Не съм очаквал по този начин да се сблъскам с тези температури. Израел е една доста красива страна. Нямах никакъв взор върху страната. Всеки един футболист мечтае за Испания, Германия... само че аз останах сносно сюрпризиран от страната, културата и даже футбола, който е на доста високо равнище.
 Младен Кръстаич разгласи групата на България за другарските мачове с Кипър и Люксембург
Младен Кръстаич разгласи групата на България за другарските мачове с Кипър и Люксембург

Единственият дебютант в състава на Кръстаич е Димо Кръстев от тима на Фиорентина

В началото ми беше много тежко. Влагата е много висока, усеща се един зной и първоначално първите ми мачове, 60-70-ата минута към този момент се усещах отпаднал. От много време не ми се случваше да имам крампи. Нямам избор, трябваше да привиквам. Гледам да одобрявам повече вода и витамини, да почивам повече. Хората са привикнали, а ти би трябвало просто да се климатизираш. Когато бяха мачовете с Македония и Гибралтар беше такова наслаждение да играя отново на такова време.

На първо място стадионите са прелестни. Давам за образец Хайфа, където са два тима и играят на един стадион. Направили са си го много хитро. Хората са се съобразили и са създали един прекрасен стадион за два тима. После са почитателите. Няма по какъв начин да играеш мач пред по-малко от 10 хиляди. Няма дрязги, няма проблеми, хората си сядат, дори в една естрада, няма разделяне. Да подчертая, че си има предписание - до 5 чужденеца, които да са на терена. Така те си залагат на техните футболисти и по тази причина виждам равнището на техните футболисти и Европа. Най-много ми липсва топлината в съблекалнята, която имахме в ЦСКА. Израел е дребна страна, в която никой не му съставлява да пътува 30 минути, с цел да пристигна на подготовка. Всеки бърза да си тръгне след подготовка, с цел да избегне трафика. Докато в България всички оставахме, говорихме си. Дали ще се съберем с някои от момчетата, дамите ни. Липсва ми тази балканска линия. Все отново съм признателен, че фамилията ми е тук.

Следя още ЦСКА, мисля че тимът върви прелестно. Дори против Лудогорец направиха един прелестен мач, макар резултата. След това с Ботев Пловдив направиха една шампионска победа. Радвам се, че се употребяват всички футболисти в тима, мисля че тима върви в една възходяща линия и се надявам мощно през тази година да завършат с трофей.

Новото което е, че той практикува футбол с 3-ма бранителя. Това беше нещо ново за мен, само че е хубаво, позитивно. За един тим са значими резултатите, а ние ги постигнахме. Вижда се, че резултатите са на разположение. Със сигурност е много прелестно да работиш с млади и амбициозни хора. Виждаш по какъв начин всеки се труди и желае да прогресира. Това е единствено един плюс. Важно е да покажеш нужното неизменност, с цел да бъдеш видян, тъй като това е една прелестна сцена, от която можеш дори да отидеш на по-добро равнище, без значение дали в България, или чужбина.

Първото, което е - ние нямаме право да подценяваме никого. Надявам се да продължим да вървим във възходяща линия. Съперниците ни не са лесни. Да защитаваш името на своята страна е чест. Да, нямаме тимове в групата като Англия, Германия, които са на доста високо равнище. Ние нямаме какво да губим, ние би трябвало да бъдем сигурни в себе си и да имаме вяра в това, което ни се споделя и демонстрира. Трябва да покажем най-хубавото от себе си. Нека сме оптимисти, доста негативизъм се изля към националния тим. Нищо не коства на един тим да е оптимист, да има вяра и най-малкото да мечтае ".
 ЦСКА върви по шампионски график
ЦСКА върви по шампионски график

Статистиката обнадеждава " армейците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР