Бившият футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов разкри, че

...
Бившият футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов разкри, че
Коментари Харесай

Викторио Павлов: Барселона се интересуваше от мен

Бившият футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов разкри, че по време на интервала си на ст. “Георги Аспарухов ” действителен интерес към него е имал испанският гранд Барселона. Четирикратният първенец на България добави в подкаста “Фактор ”, че тежка травма му е попречила да премине в Борусия Мьонхенгладбах. 

“Имаше доста предложения за мен. Колкото и да не се има вяра на хората, колкото и звездоманско да звучи, имаше интерес от Боби Робсън. Беше тогава треньор на Барселона. Имаше интерес, не да ме вземе, просто се интересуваше от мен. Аз работих тогава с един израелец управител, той ми сподели факс, в който Барселона споделят, че имат интерес към мен и ще ме наблюдават идващите 6 месеца. Имаше и още доста предложения. Трабзонспор, Бешикташ, Кайзерслаутерн. Испански тимове също. Но Левски споделяха: “Не, ти ще играеш в Левски ”.

Трябваше да отида в Кайзерслаутерн дружно с Мариян Христов. Но от Левски ми споделиха, че ще остана още 6 месеца и лятото ще ме продадат. Тогава малко с Андрей Желязков “опънахме струните ”, само че не мога и да се дразня, тъй като Левски ми е дал самун. Там се осъществих, там изиграх най-силните си години ”, сподели Викторио Павлов. 

Именно през идващото лято идва нов удар за именития полузащитник. Викторио Павлов получава тежка травма във финала за Купата на България сред Левски и ЦСКА. “Сините ” с Павлов в състава си печелят с 5:0, само че той не довършва мача. А часове по-късно е трябвало да подпише контракт с немския Борусия Мьонхенгладбах. 

“Това е минало. Но истината е, че зимата трябваше да отида в Кайзерслаутерн. Имахме сделка с Левски, само че не станаха нещата. После ми бяха дали обещание, че лятото ще ме продадат при всички положения. Вече бях 6 години в Левски и ми беше време. Минахме през една мениджърска организация, която беше договорила Гладбах. Тези хора от март месец до май ме гледаха всеки мач. Пращаха скаути, срещахме се, говорехме. И към този момент, когато всичко беше контрактувано, трябваше след мача да отидем и да подпишем контракта. Бяхме се договорили за всичко друго. Но за жал, тогава се контузих. 

След мача хората пристигнаха и ми споделиха, че в случай че не е тази интервенция, която сподели докторът, а е по-лека, ще подпишем контракта. За жал, се оказа, че съм скъсал връзки и няма по какъв начин да подпишем, защото възобновяване е 9 месеца. Но тук е моментът да кажа, че когато работиш с хора, които в действителност милеят за футбола - тези хора след 6-тия месец ме поканиха в Германия на техни разходи. За рехабилитация, за възобновяване. Може би седях към 20 дни при тях, без да имам никакъв контракт и демонстрираха, че са имали отношение към мен. Даже ми дадоха цялостна екипировка на тима за идващия сезон. Това става 1999 година, не знам дали за различен футболист са правили подобен жест. Тогава ми демонстрираха какво им е отношението към футбола, ние в България такова отношение нямаме ”, добави Викторио Павлов. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР