Бившият футболист на Левски - Марко Видович говори пред колегите

...
Бившият футболист на Левски - Марко Видович говори пред колегите
Коментари Харесай

Бивш черногорски играч на Левски: Повече съм за Сърбия, България е във възход

Бившият футболист на Левски - Марко Видович приказва пред сътрудниците от " dsport " преди европейските квалификации, в които България е в една група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва. Футболистът е играл за националния отбор на Черна гора до 21 години.

Познаваш ли се с някои от настоящите национали на Черна гора?

- Познавам се с тези, които ми бяха съотборници в младежката гарнитура на Черна гора. Това са Стефан Мугоша, Марко Вешович, Йоветич и Вукчевич, които и в този момент са в А тима на страната.
 Азер ни свири против Черна гора
Азер ни свири против Черна гора

Алияр Агаев ще бъде основен арбитър на срещата в Разград

Кой е по-силен сега - България или Черна гора?

- След идването на Кръстаич отпред на вашия народен тим се вижда напредък. Отборът не е губил под негово управление. Шест мача няма проваляне, до момента в който Черна гора имат рецесия при резултатите напоследък. Те нямат победа към този момент в четири следващи срещи. Детайлите ще са доста значими в тази забавна група, в която са още тимове като Сърбия и Унгария.

Ти си играл и в Унгария. Те със сърбите ли са огромните любимци?

- Да, бях част от Хонвед преди години. Селекционерът на Унгария Марко Роси ми беше треньор цели две години. Той реализира големи резултати с тях. Все отново ги класира на Европейското състезание. Спечелиха групата си в Лигата на нациите. Той несъмнено е направил добър тим, само че мисля, че дребните елементи ще дефинират какъв да е първи, втори и трети в групата.
 Антон Недялков не се отхвърля от опцията да помогне на България
Антон Недялков не се отхвърля от опцията да помогне на България

Тренира отвън главната група

Преди години игра в Левски. Какво си спомняш от интервала ти на стадион " Георги Аспарухов "?

- Как да не си припомням. Дойдох в София зимата на сезон 2010-2011 година. Преди това бях в кипърския Анортозис. Там треньор ми беше Станимир Стоилов и те бяха гледали мач, в който са ме харесали. Така от Анортозис се озовах в Левски и имам доста положителни мемоари от оня интервал.

Проверих преди изявлението, че си играл 12 мача за Левски, а в тях тимът не е изгубил нито веднъж, което е любопитно...

- Завършихме втори обаче. Нямах шанс през втората част от сезона. Започнах добре, само че след това имах и проблеми. Не знам, за какво тъкмо се получи по този начин, само че първоначално играех, а след това много по-рядко.

Спомена, че си играл при Станимир Стоилов в Анортозис. Той в този момент още веднъж е в Левски. Какви са усещанията ти от неговата работа?

- Има какво да споделя за него. Много добър човек и мощен треньор. Познава оптимално футболната игра. Не мога да кажа неприятна дума за него. Благодарен съм му. Човек за оценка 10!

Все отново дай ни някаква прогноза преди България - Черна гора? И за кого ще си в тази група, тъй като си играл за Черна гора, а си роден в Белград?

- В интерес на истината малко съм за Черна гора, само че още повече за Сърбия. Смятам, че Сърбия ще е първа. Аз съм си от Белград. Тук съм роден. Смятам, че този тим би трябвало да е преди всичко в групата.

Те имат и най-скъпите футболисти....

- Да, да, по този начин е, само че във футбола това не постоянно е решаващо. Футболът е непредвидима игра, а топката е топка. Накрая ще забележим по какъв начин ще излезе сметката на всички в групата.
 Националите започнаха подготовка за старта на европейските квалификации
Националите започнаха подготовка за старта на европейските квалификации

" Лъвовете " с подготовка в Разград
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР