Бившият футболист Георги Семерджиев, който уби две момичета при тежка

...
Бившият футболист Георги Семерджиев, който уби две момичета при тежка
Коментари Харесай

Георги Семерджиев получи още 2 години затвор за фалшива шофьорска книжка

Бившият футболист Георги Семерджиев, който умъртви две девойки при тежка злополука на столичния бул. " Черни връх " на 5 юли 2022 година, получи още една неоправдателна присъда - този път поради това, че и на 14 февруари 2022 година е употребил подправена шофьорска брошура, на която е притурен тип, че е издадена в Швейцария. Решението на Софийският областен съд (СРС), с което Семерджиев получава две години затвор при първичен непоколебим режим, е от вторник, съобщи " Mediapool ". Обвиняемият ще би трябвало да заплати санкция и разноските по делото.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване.

Това е единствено едно от обвиняванията против Семерджиев. Прокуратурата му повдигна 5 други поради жестоката злополука с жертви, след която избяга от местропрестъплението. Ден по-късно беше арестуван.

Най-тежкото от обвиняванията е за причиняването на гибел при злополуката, като за това на първа инстанция той получи 16 години затвор при първичен непоколебим режим, както и да заплати 700 000 лв. кръвнина на околните на едно от починалите девойки.

По това дело през април 2023 година на първа инстанция Семерджиев беше наказан още за следните неща:
Признат е за отговорен за това, че е карал след използването на амфетамин и метаамфетамин, като по товаобвинение получи 2,5 години затвор.За владеене на метамфетамин – наказване от 3 години затвор и санкция в размер на 7000 лв..За подправени номера на автомобила, който е управлявал - 11 месеца отнемане от независимост.Семерджиев е приет за отговорен също, че още един път - 10 юни 2022 година - т.е. по-малко от месец преди злополуката, също е посочил подправен документ от Швейцария за ръководство на автомобил. По това обвиняване неокончателната присъда е 5 години отнемане от независимост.
В последна сметка първоинстационният съд реши общата му присъда да е 20 години затвор - според българското законодателство при съществуването на няколко обвинявания се дава едно общо наказване, което е и най-тежкото от всички.

Прокуратурата счита, че е потвърдила всички импортирани обвинявания - макар че движимостите лица по делото показаха две противоречащи си експертизи на кръвните проби на Семерджиев, от които не стана несъмнено ясно дали той е бил дрогиран в нощта на убийството. В разрушилия се джип обаче беше открит метамфетамин.

Присъдата предстои на обжалване.

През годините преди този момент някогашният футболист е имал формирани 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушавания на пътя. Последното му закононарушение е от 10 юни 2022 година, по-малко от месец преди съдбовния случай. Тогава, след поредни закани и молби към униформените да не го задържат, Семерджиев избягал.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР