Бившият френски външен министър Катрин Колона ще ръководи проверката на

...
Бившият френски външен министър Катрин Колона ще ръководи проверката на
Коментари Харесай

Катрин Колона ще ръководи проверката на UNRWA за сътрудничество с Хамас

Бившият френски външен министър Катрин Колона ще управлява инспекцията на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) за вероятно присъединяване в нападението на Хамас против Израел.


Прегледът беше разпореден от Филип Лазарини, началник на UNRWA, предишния месец преди публикуването на израелските обвинявания и последвалото всеобщо овакантяване на донори отпред със Съединени американски щати и Обединеното кралство, заяви „ Гардиън “.

В резултат на това UNRWA е изправена пред огромен дефицит на средства в миг на възходяща филантропична рецесия в Газа. На 5 февруари Испания съобщи, че ще даде спомагателна помощ в размер на 3,5 млн.

Колона, някогашен дипломат на Франция в Обединеното кралство и извънредно умел посланик, ще бъде подкрепена в следствието си от три скандинавски тинк-танка за развиване: Института " Раул Валенберг " в Швеция, Института " Хр Михелсенс " в Норвегия и Датския институт за правата на индивида.

Миналата седмица израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че организацията на Организация на обединените нации е била " изцяло инфилтрирана " от Хамас, който ръководи Газа от 2007 година насам.

Израел твърди, че до 10% от личния състав са последователи на Хамас, и желае организацията да бъде разпусната.

Лазарини посещава тази седмица три страни от Персийския залив, с цел да набере поддръжка, откакто донорите стопираха финансирането, и предизвести, че в случай че финансирането не бъде обновено, организацията може да бъде принудена да приключи активността си до края на февруари.

UNRWA уволни 12-те чиновници, посочени от Израел като забъркани в нападението от 7 октомври, а Лазарини разгласи самостоятелния обзор в средата на предишния месец, преди да бъдат оповестени израелските обвинявания. Отделно от това вътрешният обзор на Организация на обединените нации по съответните обвинявания на Израел се прави редом от службата на Организация на обединените нации за вътрешен контрол.

UNRWA е разочарована от обстоятелството, че в миг на остра потребност в Газа толкоз доста донори са дали отговор на обвиняванията на Израел, без да изчакат да видят дали те са правилни./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР