Бившият френски министър и белязан от скандали магнат Бернар Тапи,

...
Бившият френски министър и белязан от скандали магнат Бернар Тапи,
Коментари Харесай

Френският магнат Бернар Тапи бит и вързан при обир в дома му

Бившият френски министър и белязан от кавги магнат Бернар Тапи , някогашният притежател на Adidas, е бил атакуван дружно със брачната половинка си по време на грабеж през нощта в дома им , оповестиха полицейски източници, представени от " Франс прес ".

Двамата са спели, когато четирима души са нахлули в къщата им в Комбс ла Вил покрай Париж към 00:30 ч. локално време, били са ги и са ги вързали , преди да избягат с плячката си.

Доминик Тапи е съумяла да се освободи и отишла в дома на комшия, откъдето е осведомила полицията. Леко ранена, по-късно тя е откарана в болница.

Самият Тапи е отказал да бъде настанен в болница, настояват източниците.

Засега няма информация какво са откраднали причинителите и какъв брой коства плячката.

Тапи е някогашен социалистически министър, който се издига от непретенциозно начало до построяването на спортна и медийна империя, само че по-късно се сблъска с поредност от правни проблеми.

Той направи положение при започване на кариерата си, взимайки надзор над фалиращи компании и постоянно парадираше с благосъстоянието си, в това число купувайки 72-метрова яхта и футболен клуб.

Едно дело за машинация преследваше Тапи в продължение на повече от десетилетие, включващо извънредно противоречиво съглашение на стойност 400 млн. евро, присъдено му от държавен арбитражен панел, чийто размер шокира Франция.

Панелът реши, че той е бил жертва на машинация, когато през 1993 година продаде каузи си в компанията за спортно облекло Adidas на държавната френска банка Credit Lyonnais, за която беше открито, че е подценила спортната марка.

В проблема беше забъркана и тогавашната финансова министърка Кристин Лагард, която в този момент ръководи Европейската централна банка.

Управлението на случая от страна на Лагард породи съмнение, че нейният някогашен началник Никола Саркози, който Тапи поддържа за президент през 2007 година, е бил благосклонно надъхан към предприемача - изказвания, които Саркози изрично отхвърли.

Полицията третира случая през нощта като принудителен обир и похищение, е прецизирал различен източник, непосредствен до следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР