Бившият финансов министър Симеон Дянков разви нестандартна идея в интервю

...
Бившият финансов министър Симеон Дянков разви нестандартна идея в интервю
Коментари Харесай

Дянков: Вместо магистрали, да строим тротоари

Бившият финансов министър Симеон Дянков разви ексцентрична концепция в изявление за БНР в понеделник – огромните публични поръчки у нас да станат дребни, с цел да се подкрепи дребният бизнес.

Раздробяването на огромните търгове би било най-подходящо за градското строителство. Целта е по плановете да работят дребни компании, които употребяват повече работна ръка – да вземем за пример вместо автомагистрали да се строят тротоари, уточни Дянков.

Друга доста значима мярка съгласно някогашния министър от кабинета " Борисов 1 " е да се работи за мощна обществена политика, което по думите му сега не се случва. " Не познавам министърката (Деница Сачева, б. р.), само че все едно, че я няма ", уточни икономистът, който живее във Вашингтон.

По думите му предстоят доста тежки в обществен проект есен и зима и още занапред държавното управление би трябвало да се готви за тях, като взема превантивно обществени ограничения. Дянков поддържа изключителното финансиране на детски градини, добавките от по 50 лева за пенсионерите, като сподели, че трябват и още сходни обществени ограничения, които обаче да са фокусирани към най-нуждаещите се обществени групи и браншове.

" Вместо на всички на калпак да се дава, както беше 60/40, занапред би трябвало да се мисли на кой с преимущество, по райони и по браншове ", безапелационен е някогашният финансов министър. " Това е такава огромна рецесия, че колкото по-рано можем да подпомогнем по-слабите обществено и други браншове, толкоз по-добре ", добави той. " Ако няма мощна обществена политика в този момент, рецесията ще е доста, доста по-тежка, в сравнение с видяхме пролетта, тъй като хората нямат запаси ", предизвести Симеон Дянков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР