Бившият финансов министър Филип Хамънд изрази увереност, че парламентът може

...
Бившият финансов министър Филип Хамънд изрази увереност, че парламентът може
Коментари Харесай

Бивш министър определи умишления Брекзит без сделка като предателство

Бившият финансов министър Филип Хамънд изрази убеденост, че Народното събрание може да спре Брекзит без договорка, в случай че хора към премиера Борис Джонсън, които не са депутати, се опитат да наложат сходно решение.

Според Хамънд настояванията за унищожаване на защитния механизъм за ирландската граница са част от разрушителна тактика на неназовани съветници на Джонсън, която " неизбежно " насочва Англия към Брекзит без договорка.

Тези хора, " които дърпат конците на държавното управление, знаят, че това е искане, което Европейски Съюз не може и няма да одобри ", сподели Хамънд. " Да се слага летвата за договаряния толкоз високо, че ние неизбежно да напуснем без договорка, би било изменничество ", съобщи той пред радио Би Би Си.

По думите му всеки опит за заобикаляне на Народното събрание би вкарал Англия в конституционна рецесия.

" Той (Джонсън) би трябвало да послуша Народното събрание, а Народното събрание очевидно се опълчва на излизане без договорка ", сподели Хамънд. " Уверен съм, че Народното събрание има средствата, с които да изрази този мироглед ", съобщи някогашният финансов министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР