Бившият елитен асистент-рефер и бивш главен методист на Съдийската комисия

...
Бившият елитен асистент-рефер и бивш главен методист на Съдийската комисия
Коментари Харесай

Бивш методист в БФС: Реферите са връзкари

Бившият първокласен асистент-рефер и някогашен основен методист на Съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев направи скандални разкрития за обстановката с арбитрите в българския футбол. Дългогодишният интернационален арбитър и след това инструктор във футболния съюз насочи остра рецензия към отстранения от служба ръководител на комисията Йордан Сталев.

" Съдийството ни върви надолу. Знам аргументите. Управляват хора, които не спомагат за развиването на съдиите. Другото е подборът. Никой не се интересува от оценките. Ходатайства се. Има и напън. Съдийската комисия не е комисия, тъй като там има членове, които никой за нищо не ги пита. Шефът взема решение всичко самичък и не споделя на никого за какво постъпва по този начин. Всичко се спуска ", разгласи Баялцалиев в онлайн изявление за " Eвима спорт ".

Той уточни, че множеството рефери в ранглистата на БФС са " връзкари ": " Има много имена, които си имат причина да са там - кой какъв татко има, къде работи, какви родственици има... Това са критериите. "

Баялцалиев атакува и предходния началник на Съдийската комисия Петър Петров, обвинявайки го, че съзнателно е изопачавал обстоятелствата. " Обясняваше, че няма нищо при очевадни неточности. По мое време се събирахме всеки вторник и коментирахме изявите на реферите. Секретарят се грижеше за записите от мачовете. Имаше и предаване, където се разясниха противоречивите моменти и се даваше мнението на комисията ", уточни някогашният непряк арбитър.

Той похвали сегашния топрефер на България Георги Кабаков, който в последния месец получи елитни дежурства на европейската сцена. 33-годишният пловдивчанин управлява семейството на " Реал " (Мадрид) против " Брюж " (2:2) в Шампионската лига и евроквалификацията сред Естония и Германия (0:3).

" Кабаков свири добре и се котира добре, проследявам го - съобщи Баялцалиев. - Затова и непрекъснато получава мачове, само че това при него не е инцидентно. Другите отстъпиха. Имахме до неотдавна трима във второ равнище, само че остана единствено един - Ивайло Стоянов. За другите двама в УЕФА решиха, че нямат бъдеще. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР