Бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро коментира конфликта между Русия и Украйна

...
Бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро коментира конфликта между Русия и Украйна
Коментари Харесай

Ревизоро: Никой не ни е питал като са почвали войната и не ни е работа да пращаме оръжия. Който иска, да ходи доброволец

Бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро разяснява спора сред Русия и Украйна и разкри каква мисли, че би трябвало да бъде позицията на България.

" В контракта за присъединение на никое място не написа, че която и да е страна от НАТО би трябвало да дава на трета страна оръжие. Няма точка и по тази причина между тях да си даваме. В противоположен случай България щеше да получи оръжие от НАТО. Войната в Украйна не е почнала на 24 февруари а преди 8 години. Сега тя приключва тази война, уповавам се да свърши в този момент с договаряния. Никой не ни е питал за какво едни украинци атакуват други украинци. Едните украинци са с фашистка или нацистка идеология, носят пречупени кръстове и така нататък, а другите са отговорни за това, че примерно са рускоговорящи или желаят да имат по-голяма автономност. Те не са ни питали като са почнали тази война, а и Путин не ни е питал като е почнал на 24-ти с експанзията. Но ето ние в този момент каквото и решение да вземем, и двете страни ще са недоволни. Едните, че малко сме им дали, а другите, че въобще сме дали на едните.  Утре някой на мен би ми задал въпроса - ти за какво 8 години мълча, а в този момент подкрепяш една от страните, единия Холокост. Защото това е самобитен вътрешен украински Холокост. Едните избиват другите, и тези, които ги избиват са с нацистка идеология. Тези с нацистката идеология седят вътре в градовете и се крият като жив щит с жителите. Абе, застани пред града, воювай, а не спри вътре да умират мирни жители. Имаме един Холокост, който продължава с убити почтени жители и от двете страни, нанесени вреди на градовете. Ако дадем оръжие няма ли да увеличим тези вреди. Мога ли да оправдая един Холокост, единствено тъй като висшия главнокомандващ на всичките тези сили сега е евреин. Аз не ги разделям по този метод ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Много мъчно решение и популярност Богу няма да се постанова на мене да го взимам. Но ние нямаме правилен ход. Каквото и да създадем най-после всички на нас ще ни се сърдят. Нямаме ангажимент по контракта с НАТО да даваме оръжие на който и да било. Апел към тези, които харесват която и да е от двете страни: не пращайте наши бойци по обвързване да вървят. Отидете като доброволци, застанете от едната и другата страна, бийте се, и оръжие ще ви дадат. Но не вкарвайте нашите бойци да вървят някъде, където няма нищо общо с НАТО. Политиците би трябвало да решат коя е най-малката вреда за България ", разяснява Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР