Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски няма никакво отношение към

...
Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски няма никакво отношение към
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Пеевски няма връзка с ББР, проверихме го

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски няма никакво отношение към Българската банка за развиване и към огромните заеми, които тя е отпускала. Tова съобщи пред зам.-председателят на партията Йордан Цонев.

„ Нито Делян Пеевски, нито членове на неговото семейство, нито сдружения, в които е взел участие като предприемач не са вземали заеми – от позиция на това, че в никакъв случай не е бил член на управителни препоръки, не е бил мажоритарен притежател на сдружения. Делян Пеевски няма връзки към тази банка (…) Миноритарните притежатели в никакъв случай не вземат участие в ръководството, те не вземат решения дали се вземат заеми, или не. Аз през годините съм имал разнообразни акции, купени от борсата – какво отношение имам към ръководството на сдруженията? Купувате си акции от борсата, чакате дял и до такава степен “, сподели Цонев.

Коментарът му идва, откакто икономическия министър Кирил Петков по-рано съобщи, че ББР е давала милиони на огромни сдружения и съгласно журналистически следствия някои от тях имат връзка с Пеевски. В банката влезе специфична комисия, която да ревизира нейните практики.

„ Не се тормозим от журналистически следствия. Притесняваме се,когато един министър при първото си присъединяване в медиите приказва за журналистически следствия, а не за обстоятелства – има огромна разлика “, добави Цонев.

„ Ние сме правили тази инспекция, ние сме желали документи. Г-н Пеевски на управлението на партията ни е показал документи и ние знаем, че няма връзка “, отговори някогашният народен представител. По думите му Пеевски е дал документи и пояснения на няколко пъти, в това число след казаното от министър Петков: „ Движение за права и свободи е сериозна политическа партия, не може да си разреши да знае, когато става въпрос за нейни депутати – дори за господин Пеевски “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР