Бившият британски премиер Тони Блеър нарече американското изтегляне от Афганистан

...
Бившият британски премиер Тони Блеър нарече американското изтегляне от Афганистан
Коментари Харесай

Блеър: Реакцията на грешките в Афганистан бе нови грешки

Бившият английски министър председател Тони Блеър назова американското евакуиране от Афганистан „ трагично и излишно “, а решението на президента Джо Байдън - „ малоумно “. От английското министерство на защитата оповестиха за 7 жертви измежду тълпите край летището в Кабул.

Тони Блеър, който бе отпред на страната при нахлуването в Афганистан паралелно със Съединените щати през 2001 година след терористичните набези на 11 септември съобщи, че „ решението е съобразено с малоумния девиз за завършек на войните вечно “.

Бившият министър председател добави, че напускането на съюзническите войски е било приветствано от джихадистките групировки.

Той призна, че неточности в Афганистан са били допускани, само че „ реакцията на тези неточности, за жалост, са били нови неточности “.

Блеър посочи, че Англия има моралното обвързване да остане в Афганистан до момента в който не бъдат евакуирани всички нуждаещи се.

Междувременно министерството на защитата заяви за 7 цивилни жертви по време на безредните подиуми отвън региона на летището в столицата Кабул. Подробности не бяха обявени, само че от министерството обявиха, че изискванията на място не престават да са изключително  сложни и се поставят оптимални старания за сигурността на хората. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР