Бившият британски министър на финансите Риши Сунак заяви днес, че

...
Бившият британски министър на финансите Риши Сунак заяви днес, че
Коментари Харесай

Бившият министър на финансите Риши Сунак иска да замести Борис Джонсън -

Бившият английски министър на финансите Риши Сунак съобщи през днешния ден, че издига кандидатурата си за водач на Консервативната партия и министър председател на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

Вчера министър председателят Борис Джонсън разгласи, че се отдръпва от премиерския пост.

" Някой употребява този миг и да вземе вярното решение. Ето за какво аз се кандидатирам да бъда идващият водач на Консервативната партия и ваш министър председател ", споделя Сунак в избирателен видеоклип в " Туитър ".

Във вторник Сунак подаде оставка като финансов министър. Това бе една от двете непредвидени оставки, последвани от поредност събития, довели до решението на Джонсън.

" Решенията, които вземаме през днешния ден, ще дефинират дали идващото потомство британци също ще има късмет за по-добро бъдеще ", споделя още във видеоклипа си Риши Сунак. Той задава въпроса дали към създалата се обстановка ще се подходи с " почтеност, съвестност и увереност ", или " ще си разправяме комфортни за всички приказки, от които може да се почувстваме по-добре за момента, само че децата ни на следващия ден ще живеят по-зле ".

Правилата и времевият график за конкуренцията за лъчение на правоприемник на Джонсън би трябвало да бъдат избрани идната седмица от комисия към ръководещата партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР