Бившият белгийски премиер Верхофщад каза, че една по-силна и обединена

...
Бившият белгийски премиер Верхофщад каза, че една по-силна и обединена
Коментари Харесай

Ги Верхофщад: Ако не беше Брекзит, нямаше да има руска инвазия

Бившият белгийски министър председател Верхофщад сподели, че една " по-силна и обединена Европа " - т.е. такава, в която Обединеното кралство към момента е в Европейски Съюз - можеше да бъде задоволителна, с цел да възпре Владимир Путин от пълномащабното му навлизане в Украйна.

Настоящият водач на либералите и координатор на Екологичен потенциал за Брекзит изрече това самоуверено изказване в радиоинтервю във вторник.

Той съобщи пред LBC, че " бруталното навлизане " на Русия " няма нищо общо с разширението на НАТО, няма нищо общо с... Европейския съюз. Това в действителност е опит на Путин да възвърне остарелия Съветски съюз ".

Той съобщи, че: " Обединена Европа, сигурно що се отнася до въпросите на защитата, би имала голямо значение. Мисля, че може би без Брекзит може би нямаше да има съветска инвазия. Не знам, допускам, че от другата страна щяха да видят една доста по-силна и обединена Европа ", добави той.

Верхофщад приказва във връзка третата годишнина от излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Той съобщи, че се надява Англия един ден още веднъж да се причисли към блока, както и че Украйна също може да се причисли, " а за какво не и в границите на идващите пет години? "./БГНЕС, „ Политико ”
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР