Бившият австралийски премиер Тони Абът беше назначен за търговски съветник

...
Бившият австралийски премиер Тони Абът беше назначен за търговски съветник
Коментари Харесай

Сексист и хомофоб стана търговски съветник на британското правителство

Бившият австралийски министър председател Тони Абът беше назначен за търговски консултант на английското държавно управление, макар противоречивото му минало със съществени обвинявания, че е сексист, хомофоб и че не счита че има световно стопляне.

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли изказванията, че Тони Абът не е кадърен за поста, който не е заплатен. Абът беше неприкрит съперник в референдума в Австралия за еднополовите бракове и беше упрекнат за хомофобски и женомразки мнения в предишното. Освен това той беше декларирал във връзка на климатичните промени, че въобще не има вяра в тази доктрина и че към този момент няма световно стопляне.

Абът ще остане в историята на Австралия като един от най-непопулярните министър председатели. Дошъл на поста през 2013 година той беше свален от личната му Либерална партия две години по-късно.

Сега Абът, който като министър председател съумя да контракти търговски покупко-продажби за Австралия, няма да взе участие в договаряния след Брекзит сред Обединеното кралство и други страни. Ролята му ще бъде на консултант към новосъздаденото Министерство на търговията, за да се предизвикват фирмите да вършат повече интернационален бизнес.

Лидерът на опозицията Киър Стармър съобщи, че в никакъв случай не би назначил Тони Абът, в случай че е министър председател.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР