Бившият австралийски лидер Малкълм Търнбул заяви, че неговият наследник умишлено

...
Бившият австралийски лидер Малкълм Търнбул заяви, че неговият наследник умишлено
Коментари Харесай

Бившият австралийски премиер: Австралия умишлено измами Франция за ядрените подводници

Бившият австралийски водач Малкълм Търнбул съобщи, че неговият правоприемник " съзнателно е измамил " Франция, когато е отменил многомилиардната договорка с Париж за подводниците в интерес на други възможности на Съединени американски щати или Англия с нуклеарна сила.

Търнбул, чието държавно управление утвърди договорката за подводници с Франция през 2016 година, е сърдит за метода, по който министър председателят Скот Морисън се е насочил към нов стратегически съюз със Съединени американски щати и Англия.
 Заради рецензии министър председателят на Австралия евентуално ще пропусне Конференцията на Организация на обединените нации по климата Заради рецензии министър председателят на Австралия евентуално ще пропусне Конференцията на Организация на обединените нации по климата
Австралийският министър председател даде сигнал, че може да не участва на значимата конференция на Организация на обединените нации по климата през ноември, защото правителств...

" Морисън не е работил добросъвестно. Той съзнателно измами Франция. Той не пази държанието си, с изключение на да споделя, че е в националния интерес на Австралия ", сподели Търнбул пред Националния пресклуб в Канбера.

" Франция има вяра, че е била излъгана и унижена, и тя е. Това изменничество на доверието ще прекъсне връзките ни с Европа с години ", добави той. " Австралийското държавно управление се отнася с неуважение към Френската република. "

Търнбул разяснява, че макар новото американско-британско-австралийско отбранително партньорство, няма подписан контракт с Австралия за закупуване на нуклеарни подводници, които се чака да бъдат или английските Astute, или по-големият клас американска Вирджиния.

„ Австралия сега въобще няма нова стратегия за подводници “, сподели той. " Единствено несъмнено е, че няма да имаме нови подводници в продължение на 20 години и цената им ще бъде доста по-голяма от тази на подводниците, проектирани във Франция. "
 Европейски Съюз е взаимен с Франция в абсурда с Австралия Европейски Съюз е взаимен с Франция в абсурда с Австралия
Министрите на външните работи на Европейския съюз показаха взаимност с Франция, която беше ядосана от анулацията на контракта за подводн...

Морисън съобщи, че решението за прекосяване към подводници с нуклеарно задвижване се дължи на изменящата се динамичност в азиатско-тихоокеанския район, където с възходяща военна мощност Китай от ден на ден декларира своите искания към съвсем цялото Южнокитайско море. Но, заявявайки, че е държан на мрачно до последния миг, когато Австралия се отдръпна от контракт, в началото на стойност 50 милиарда $ (36,5 милиарда, 31 милиарда евро).

Описвайки анулацията като „ нож в гърба “, Франция отзова своите посланици в Съединени американски щати и Австралия. Оттогава френският президент и разпореди на посланика си да се върне във Вашингтон тази седмица. Няма известие за завръщането на френския дипломат в Канбера, както и няма известия за договаряния сред Макрон и Морисън.

Морисън и Търнбул са противници в Австралийската демократична партия. Морисън пое поста министър-председател през август 2018 година, когато Търнбул беше свален от твърда консервативна секта на партията., АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР