Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отправи остри критики към Доналд

...
Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отправи остри критики към Доналд
Коментари Харесай

"Историята ще го държи отговорен": Пенс с остри критики към Тръмп за щурма на Капитолия

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс насочи остри рецензии към Доналд Тръмп поради офанзивата на негови последователи против Конгреса на 6 януари 2021 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Историята ще държи Тръмп виновен за ролята му в офанзивата ", съобщи Пенс, който беше вицепрезидент на Тръмп.

Той беше в Капитолия, когато в постройката в опит да спрат валидирането от Конгреса на резултатите от президентските избори, извоювани от Джо Байдън. Като вицепрезидент Пенс ръководеше съвещанието на Сената в оня миг.

По време на обсадата на Конгреса Тръмп изпрати няколко туита, призоваващи републиканците да се борят и в които твърдеше, че е имало изборни измами. Той също по този начин разкритикува Пенс, че сертифицира резултатите от вота.

" Тръмп грешеше ", съобщи Пенс пред публицистите и техните посетители, събрали се на обичайна вечеря на журналистическия клуб " Гридирон " във Вашингтон.

" Нямах правото да прекатурна резултата от изборите и неговите безразсъдни думи заплашиха моето семейство и всеки, който беше в Капитолия през оня ден. И аз знам, че историята ще държи Тръмп за виновен ", сподели Пенс.
Той за президентската номинация на републиканците следващата година. В наскорошни изявленията той държанието на Тръмп, а в записки, оповестени през ноември, упрекна Тръмп, че е изложил на заплаха фамилията му. " Онова, което се случи в оня ден, беше срам и би било насмешка с приличието да бъде показано случилото се по някакъв различен метод. Докато съм жив, у мен в никакъв случай няма да избледнее споменът за понесените контузии, за изгубените животи и за героизма на правоприлагащите органи в този драматичен ден ", съобщи Пенс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР