Бившият американски президент Доналд Тръмп изпадна в комична ситуация по

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп изпадна в комична ситуация по
Коментари Харесай

Тръмп обяви Орбан за лидер на Турция и пренаписа географията на Европа

Бившият американски президент Доналд Тръмп изпадна в комична обстановка по време на избирателен протест, до момента в който се опитваше да се самоизтъкне.

В речта си Тръмп разгласи унгарския министър председател Виктор Орбан за държавен началник на Турция.

" Някой чувал ли е за Виктор Орбан? ", пита Тръмп към симпатизантите си в Дери, щата Ню Хемпшир, след което им подсказва: " Той евентуално е един от най-силните водачи по света. Нали? Той е водачът на Турция ".

Малко по-късно той декларира, че Орбан имал " фронт с Русия " - не е ясно какво е желал да каже някогашният президент на Съединени американски щати, тъй като изказванието му няма смисъл нито в безусловно, нито в преносно значение. Унгария няма граница с Русия, а Орбан не е в спор с съветския режим, в противен случай, той е единственият държавен началник в Европейски Съюз, който се среща персонално с Путин и договаря спомагателни доставки на гориво от Русия след войната в Украйна.

Тръмп очевидно усеща, че позволява неточности в описанието на Орбан, заради което ненадейно сменя тематиката и приканва хората в залата да седнат на столовете си, до момента в който го слушат.

Веднага по-късно отклоняване той още веднъж се връща към тематиката за Орбан, само че към този момент вярно го назовава " ръководителя на Унгария ".

Целта на споменаването му в действителност е желанието на Тръмп да дискредитира Джо Байдън.

Тръмп твърди, че когато попитали Орбан какво би предложил на американския президент (от позицията си на " доста мощен водач " ), министър председателят на Унгария дал отговор: " Ще кажа на Байдън да подаде оставка и да остави Тръмп да бъде президент ", тъй като никой различен не се справял толкоз добре с Русия, Китай и Северна Корея, колкото Тръмп.

Той продължава с изказвания, че в случай че е на власт, нямало да допусне войната в Украйна и нападението на " Хамас " против Израел, тъй като по негово време " нямаше войни и бихме 100% ИДИЛ ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР