Бившият американски президент Джими Картър заяви, че руската инвазия в

...
Бившият американски президент Джими Картър заяви, че руската инвазия в
Коментари Харесай

Бившите президенти на САЩ, с изключение на Тръмп, осъдиха остро руската атака над Украйна

Бившият американски президент Джими Картър съобщи, че съветската инвазия в Украйна нарушава интернационалното право и заплашва международния мир , оповестява Си Ен Ен (CNN). Същото мнение показаха и останалите някогашни президенти на Съединени американски щати като се изключи Доналд Тръмп.

Непровокираото нахлуване на Русия против Украйна с военни средства и хакерски атаки е жестоко нарушаване на интернационалното право и човешките права на украинските жители, показа Картър. Той осъди съветската експанзия и прикани Владимир Путин да спре бойните дейности и да възобнови мира,

Джими Картър сподели, че Съединени американски щати и неговите съдружници би трябвало да застанат до Украйна и да поддържат правото и на спокойно битие и сигурност.

Руската инвазия стартира в четвъртък, като територия и стартира офанзива над военни цели. В отговор на съветската експанзия сегашният президент на Съединени американски щати, целящи да осуетят пълномащабна инвазия.

Бившите държавни глави Барак Обама, Джордж Буш младши и Бил Клинтън показаха същото мнение като Джими Картър.
 Взривове отекнаха рано сутринта в Киев
Взривове отекнаха рано сутринта в Киев

Руски аероплан се е разрушил в жилищен блок, който сега гори

" Американското държавно управление би трябвало да е солидарно с Украйна. Не можем да толерираме властническия режим на Путин. ", съобщи Джордж Буш.

Барак Обама поддържа наказания наложени от Джо Байдън. Той добави, че би трябвало да сме подготвени за икономическите последствия, в случай че това е цената, която би трябвало да платим, с цел да има мир.

Бил Клинтът пък показа, че ще държи единствено и само Русия виновна за нарушаването на интернационалното право.

Различно мнение изрази единствено Доналд Тръмп . Той дефинира офанзивата над Украйна като " доста печален миг в човешката история ". Той добави, че такова нещо не би било допустимо по време на неговата администрация. Бившият президент дефинира хода на Владимир Путин за разчленяването на независимостта, суверенитета и демокрацията в Украйна като " талантлив ".
 Зеленски разгласи военно състояние за цяла Украйна
Зеленски разгласи военно състояние за цяла Украйна

Разговарял е с Джо Байдън…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР