Бившия премиер Бойко Борисов беше освободен. Той определи задържането си

...
Бившия премиер Бойко Борисов беше освободен. Той определи задържането си
Коментари Харесай

Пуснаха Бойко Борисов от ареста

Бившия министър председател Бойко Борисов беше освободен. Той дефинира задържането си като брутално.Борисов беше посрещнат от симпатизанти пред постройката на ГДНП Освободени са и Горанов и Арнаудова.

Ето какво сподели Бойко Борисов: " Гадно, вечеряме нощес с децата, влизат цивилни, униформени. Върнаха ни в комунизма, цялата къща разтършуваха. Това е " законното ", това е смяната. След като разбишкаха всичко барбекюта, креватчета на децата, подписахме протокол, нищо не откриха, само че споделиха - " би трябвало да ви арестуваме ". 24 часа седим в килиите и нито един полицай не се появи. Настинахме, 24 часа излежахме ". Според Борисов - Кирил Петков е основният очевидец. " Той е бранител на Черепа, на мафията ", сподели Борисов.

" Мафията си има страна " пък сподели Арнаудова на излизане от ареста.

Припомняме хронологията на събитията от през днешния ден.

" В клетката на пейката - нито има легло, нито фотьойл - дървена скамейка ", сподели юристът му Менко Менков, описвайки изискванията, при които е арестуван Борисов.

А пред постройката на националната полиция от рано сутринта имаше представители на партията.  " Това е началото на потъпкването на демокрацията на България ", пък счита Цвета Караянчева.

Министерство на вътрешните работи не е поискало непрекъснат арест за Борисов. Задържани също бяха Владислав Горанов и персоналният пиар на Борисов - Севделина Арнаудова. На място дойде брачният партньор й Делян Димитров. Ето какво сподели той: " Дойдоха в 8 и 30 до момента в който вечеряхме у дома с детето. Казаха, че са служители на реда. Представиха се и споделиха, че желаят да създадат обиск на къщата. Попитах ги имат ли заповед – не, нямали -  необходимост било ". Полицаите им споделили, че търсят документи, уличаващи Борисов, Горанов и Божков, добави той.

Делян Димитров разяснява и появилата се информация,  че в гаража на къщата им е открит автомобил, благосъстоятелност на компанията, строила " Турски поток ".

" Този джип е на компания " Аркад ". Те ни дадоха техни коли на лизинг да ги употребяваме. Просто ги дадоха за прилагане и си имаме документи, всичко си имаме ", изясни мъжът на Арнаудова и описа, че служителите на реда са създали цялостен обиск на дома им. Иззеели командировъчни на брачната половинка му, телефони, таблет.

Обиск е бил изработен и в къщата на Бойко Борисов в Банкя, сподели още през вчерашния ден юристът му Менко Менков. Но оттова не било взето нищо.

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха,  че измежду арестуваните е и Менда Стоянова. Самата тя опроверга тази информация пред Нова, а днес  не отговори на позвъняванията ни. Междувременно Костадин Ангелов съобщи, че има информация от другари в полицията, съгласно която най-вероятно ще има нови арести.

" Казаха, че се приготвя интервенция, в която ще се употребява текст от правилника, в който Народното събрание сякаш не заседава, с цел да може ръководителят на Народното събрание да издаде решение за събаряне на имунитета на част от народните представители. Това, несъмнено, са някогашни министри от ГЕРБ ", съобщи някогашният здравен министър. Кои тъкмо – Ангелов не конкретизира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР