Бившите шампиони Доминик Тийм и Кристиан Гарин отпаднаха в първия

...
Бившите шампиони Доминик Тийм и Кристиан Гарин отпаднаха в първия
Коментари Харесай

Двама бивши шампиони отпаднаха на старта в Рио

Бившите първенци Доминик Тийм и Кристиан Гарин отпаднаха в първия кръг на шампионата по тенис на клей от категория АТР 500 в Рио де Жанейро с награден фонд 2 милиона $.

Победителят в конкуренцията през 2017 година Тийм загуби от представителя на домакините Тиаго Монтейро с 1:6, 6:3, 6:7(2). Монтейро избави всичките четири благоприятни условия за пробив на противника в решаващия трети сет, който завоюва изрично в тайбрека след 2:46 часа игра. Така той реализира първи триумф за сезона в главната скица в конкуренция от Тура на АТР.

" Началото на годината е мъчно за мен, макар че усещам, че играя на много положително равнище. Опитвам се да давам повече и повече. Допуснах някои сложни за приемане загуби в доста оспорвани мачове. Затова първата ми победа в толкоз огромен шампионат е доста значима за мен ", разяснява 83-ият в международната класация Монтейро.      

В търсене на място на четвъртфиналите за повторно след 2017 година той ще срещне спечелилия от срещана сред номер 2 Камерън Нори (Великобритания) и Хуан Мануел Серундоло (Аржентина), " благополучен губещ " от квалификациите.

Испанецът Педро Мартинес отстрани носителя на трофея от 2020 година Кристиан Гарин (Чили) със 7:6(0), 6:4 след съвсем два часа и половина игра и прекъсна серия от четири следващи загуби. Мартинес ще срещне във втория кръг квалификанта Николас Хари (Чили), който се оправи с поставения под номер 3 Лоренцо Музети (Италия) с 6:4, 6:1.

Шампионът през 2019 година Ласло Джере (Сърбия) стартира с победа над аржентинския квалификант Факундо Банис с 6:2, 3:2 и отричане на противника поради контузия на левия крайник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР