Бивши социален министър обяви сензационна новина за Марица-изток.Предложихме изслушване на

...
Бивши социален министър обяви сензационна новина за Марица-изток.Предложихме изслушване на
Коментари Харесай

БСП иска махане на плоския данък и прогресивно облагане за хората с над 4 хиляди лева доход

Бивши обществен министър разгласи сензационна вест за " Марица-изток ".

" Предложихме чуване на районния и енергийния министър по процеса на саниране, министър Радев не пристигна. Второто чуване беше към Тагарев за задачите и резултатите от визитата му в Съединени американски щати. А третото беше какви задължения сме поемали, когато подписахме контракта за срамното присъединение към Шенген по въздух и вода. Мнозинството одобри първите две чувания, само че не и третото. Изслушванията, поискани от БСП са, с цел да могат хората да видят по какъв начин се ръководи страната, дали ръководещите си съблюдават уговорките и дали не ангажират България с някакви сделки, които са в български ущърб. С отхвърли за чуването по Шенген остава усещането, че държавното управление договаря неща, които не са допустими за нас. " Това съобщи националният представител от БСП Георги Гьоков в ефира на Евроком, оповестиха от централата на партията, написа dunavmost.com.

Той разяснява и подписаното от Денков споразумение в 7 точки за спасяването на комплекса „ Марица-изток “.

" Към момента са изтекли периодите по 6 от точките и нищо не е направено. С това споразумение управляващите излъгаха миньорите и енергетиците, с цел да ги успокоят. И в този момент мините са оставени на оцеляване, до момента в който могат. Първо се одобриха промени в Закона за енергетиката, където се споделя, че българите ще излязат на свободния пазар, само че не знам по какъв начин ще се заплаща тогава електрическата енергия с тези приходи, когато цените на силата скочат 2-3 пъти ", добави социалистът.

" Един човек, който не е с приходи под прага на беднотия може в един миг да се окаже, че е енергийно безпаричен, тъй като жилището му не е санирано. Вместо да понижават бедните или неравенствата в България - те се усилват. Близо 500 хиляди души в България получават минималната работна заплата. Прагът на беднотия е 523 лв. от 1 януари. При семейство с 2 деца и родителите, в случай че работят на минимална работна заплата - действително тези хора са работещи небогати ", изясни някогашният обществен министър.

По думите на Гьоков БСП, като лява партия, продължава да упорства за отпадането на плоския налог от 10% и за въвеждането на прогресивно подоходно облагане.

" Десните партии в Народното събрание плашат хората, че ние желаеме да събираме по-високи налози. Скалата, която предлагаме, няма да засегне хората, които получават до 4 000 лв.. Ако не въведем това прогресивно облагане, би трябвало да създадем необлагаем най-малко ", заключи депутатът от социалистическата партия.

" С този закон за Българска народна банка, който ръководещите вкараха за разглеждане, се вършат едни фундаментални промени в паричната ни система. Той прави няколко неща - първо, ние се отхвърляме от валутния ръб и второ, се лишаваме от суверенитета на българския лев и от независимостта на Българска народна банка, която към този момент ще бъде като някакъв клон на ЕЦБ. Няма по какъв начин да убеждаваш хората, че еврото е доста положително, само че без изработен разбор. Ако желаеме да сме почтени, би трябвало да се акцентират и минусите от приемането на еврото, тъй като едва ли има добряк, който да мисли, че ще има единствено позитиви от въвеждането на еврото ", сподели в заключение Георги Гьоков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР