Бивши президенти и свтовноизвестни изпълнители изпращат Арета Франклин по пътя

...
Бивши президенти и свтовноизвестни изпълнители изпращат Арета Франклин по пътя
Коментари Харесай

Бивши президенти и свтовноизвестни изпълнители изпращат Арета Франклин по пътя й към вечността

Бивши президенти и свтовноизвестни реализатори изпращат Арета Франклин по пътя й към вечността
Детройт ще каже дефинитивно довиждане на американската музикална икона Арета Франклин на погребението на звездата през днешния ден, където към фамилията й ще се причислят политически фигури и персони от музикалната общественост, с цел да почетат паметта й.

76-годишната певица, фаворитка на милиони хора по света, умря от рак на 16 август, спускайки завесата на блестяща кариера от шест десетилетия, която я трансформира в един от най-известните американски актьори.

Бившият президент Бил Клинтън и Смоуки Робинсън ще бъдат измежду присъстващите на шестчасовото заравяне в петдесятния Храм на великата божия благосклонност. Стиви Уондър и Ариана Гранде ще бъдат измежду водещите артисти на музикалната гала.

Събитието е единствено за семейство и другари, което значи, че членовете на обществеността ще би трябвало да гледат онлайн или на великански екран, особено повдигнат наоколо до църквата. Официалната част на церемонията стартира в 10:00 ч. (14:00 ч. централно гринуичко време) в родния й град в Мичиган.

Соул кралицата има 18 награди "Грами" и бе приета за работата си по въпросите на гражданските права, събирайки пари за идеята и вдъхновявайки деятелите със своите химни.

Тя е повлияла на генерации певици от Уитни Хюстън до Бионсе с незабравими шлагери, като "Respect" (1967), "Natural Woman" (1968) и "I Say a Little Prayer" (1968).

"Мисля, че това ще бъде доста оптимистична гала. Мисля, че това ще бъде ликуваща служба", съобщи пред Агенция Франс Прес свещеник Чарлс Елис, формален свещеник на церемонията.

Дъщеря на известния баптистки просветител и деятел по гражданските права, Арета Франклин е пяла на погребението на Мартин Лутър Кинг младши, както и на встъпването в служба на президентите Клинтън и Барак Обама.

Тя получи най-голямото отличие за гражданска чест на Америка от Джордж У. Буш през 2005 година Очаква се на погребението да бъдат произнесени речи от Буш и Обама.

След службата тя ще се насочи на последното си пътешестване в същото създание от слонова кост Кадилак Ласал 1940, което транспортира тялото на татко й през 1984 година, и това на иконата в битката за цивилен права Роза Паркс през 2005 година
 Кадилакът от слонова кост Ласал 1940 Кадилакът от слонова кост Ласал 1940 / БГНЕС
Повече от 100 розови кадилака – отпратка към нейния шлагер от 1985 "Магистрала на любовта" - ще се подредят пред църквата. Тя ще бъде заровена в гробището Уудланд, където са заровени нейният татко, братя и сестри.

Погребението беше предшествано от величествен концерт от 40 реализатори предходната вечер, наименуван "Народна респект към кралицата", обхващащ жанровете R & B, Госпъл, Джаз и Блус, в които Франклин твореше.
 40 реализатори взеха присъединяване в концерта, отдаден на Арета Франклин 40 реализатори взеха присъединяване в концерта, отдаден на Арета Франклин / БГНЕС
Хиляди почитатели слушаха гост-певците, изпълнили някои от най-големите си шлагери.

Нейните внуци благодариха сърдечно от името на своето семейство. "Това в действителност въодушевява - да бъдем очевидци на това какъв брой сърца, какъв брой души е докоснала нашата обичана баба", споделя Виктори Франклин.
 Златният ковчег, с който ще бъде превозено тялото на певицата Златният ковчег, с който ще бъде превозено тялото на певицата / БГНЕС
Концертът последва тридневното обществено поклонение пред открития й златен ковчег, което притегли хиляди - в баптистката черква на татко й Ню Бетел и в музея за афро-американска история Чарлс Х. Райт. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР